Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Εστειλε 196 βιογραφικά σε επιχειρήσεις που ζητούσαν εργαζόμενους και δείτε… γιατί δεν την πήρε καμία

Published

on

Απίστευτη ιστορία για μία γυναίκα που δείχνει την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας της περιοχής. Η υποψήφια για εργασία συνέταξε το βιογραφικό της, αρκετά «πλούσιο» θα λέγαμε, και το απέστειλε συνολικά σε 196 επιχειρήσεις της περιοχής! Μάλιστα επρόκειτο για εταιρείες ή καταστήματα που είχαν δημοσιεύσει αγγελίες για αναζήτηση υπαλλήλου. Αποτέλεσμα; Καμία απόκριση.

Και όπως μας δήλωσε ο συνδικαλιστής Δημήτρης Καραγεωργόπουλος «αρκετές από τις επιχειρήσεις αυτές συμμετείχαν και στις αποκαλούμενες «Ημέρες Καριέρας» της Δ.ΥΠ.Α. Φωτογραφήθηκαν μάλιστα με αξιωματούχους της Δ.ΥΠ.Α και εξέφρασαν και δημόσια το… «δράμα» τους. Οι εκπρόσωποι αυτών των επιχειρήσεων κατά καιρούς κάνουν και δημόσιες δηλώσεις σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, αλλά και προκλητικά σχόλια στους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ισχυριζόμενοι ότι τάχα δεν βρίσκουν προσωπικό και ότι οι άνεργοι έχουν δήθεν «καλομάθει στα επιδόματα». Θα πρέπει να τονιστεί πως η άνεργη πατρινή είχε μόνο ένα «ελάττωμα» στο βιογραφικό της. Δεν ήταν σε επιδοτούμενο από τη Δ.ΥΠ.Α target group. Δηλαδή, μια επιχείρηση θα έπρεπε να προβεί σε κανονική πρόσληψη δίχως να λάβει επιδότηση για τη θέση. Και ο κ. Καραγεωργόπουλος συνεχίζει:

«Συμπέρασμα: Στα επιδόματα έχουν «καλομάθει» οι επιχειρηματίες και όχι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. Το κρατικοδίαιτο επιχειρείν είναι το «καλομαθημένο» και «καλοταισμένο» κοινωνικό target group όλων των κυβερνήσεων. Στο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης της περασμένης δεκαετίας, τους μείωσαν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και μισθούς εργαζομένων, ελαστικοποίησαν τις εργασιακές σχέσεις, έκαναν ελκυστικές τις απολύσεις, τίναξαν κάθε κανόνα δικαίου στην εργασία στον αέρα. Μας πήραν τα πάντα»!

Ροή ειδήσεων

Advertisement