Connect with us

Ελλάδα

Τέμπη: Διακόπηκε η πρώτη δίκη για την πολύνεκρη τραγωδία

Published

on

Διακόπηκε η πρώτη δίκη που αφορά αγωγή συγγενών θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Το αίτημα διακοπής υπέβαλαν ΟΣΕ και Hellenic train κατά των οποίων έχουν προσφύγει 4 μέλη της οικογένειας του ελεγκτή που επέβαινε στην επιβατική αμαξοστοιχία.

της Άννας Κανδύλη

Η αποζημίωση που ζητούν για την ηθική βλάβη και την οδύνη που υπέστησαν από την βαριά απώλεια του δικού τους ανθρώπου φτάνει το 1 εκ. ευρώ, από 250.000 ο κάθε ένας.

Οι δικηγόροι των δύο εταιρειών ζήτησαν αναβολή της δίκης καθώς όπως είπαν δεν έχουν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας, η οποία έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στο Εφετείο Λάρισας από τον Εφέτη ειδικό ανακριτή.

«Πρόκειται για αστική δίκη. Προκύπτουν οι ευθύνες από το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το οποίο είναι δημοσιοποιούμενο στο διαδίκτυο. Πάνω σε αυτό στηριχτήκαμε. Δεν συναρτάται η υπόθεση με το ποινικό σκέλος το οποίο θα τελειώσει σε χρόνια» είπε ο συνήγορος της οικογένειας του ελεγκτή.

Το δικαστήριο τελικά αποφάσισε να μην δώσει αναβολή αλλά να διακόψει τη δίκη για τις 5 Απριλίου. Παρόντες στη δικαστική αίθουσα ήταν οι συγγενείς του άτυχου ελεγκτή.

enikos.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement