Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανεβάζει ταχύτητες-Σε Παλαιά Σφαγεία και πλατεία Χατζή οι Καρναβαλουπόλεις το Σαββατοκύριακο

Published

on

Το Καρναβάλι των Μικρών ανεβάζει ταχύτητες και υπόσχεται μια αξέχαστη Κυριακή στους πολυάριθμους μικρούς φίλους του, που θα συντονιστούν στα βήματα της Κεντρικής Καρναβαλούπολης στα Παλαιά Σφαγεία (10.00-13.00) και της Περιφερειακής Καρναβαλούπολης του Ανατολικού Διαμερίσματος στην πλατεία Χατζή (11.30-13.00).

Με ένα πληθωρικό πρόγραμμα δράσεων που περιλαμβάνει πλήθος εργαστηρίων, καρναβαλικά παιχνίδια, διαδραστικό θεατρικό δρώμενο αλλά και φάση πλατείας Κρυμμένου Θησαυρού, οι Καρναβαλουπόλεις δίνουν ραντεβού με τους μικρούς, το μέλλον του Πατρινού Καρναβαλιού, την Κυριακή 3 Μαρτίου συνδυάζοντας αρμονικά τον ψυχαγωγικό και τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κεντρική Καρναβαλούπολη στα Παλαιά Σφαγεία

-Μουσικό πρόγραμμα υποδοχής από την Παιδική Χορωδία της καθηγήτριας μουσικής Αμαλίας Αντωνοπούλου (αίθουσα Καρναβαλιού)

-Επαγγελματικό Facepainting από την υπεύθυνη του Εργαστηρίου Δημιουργικής Ζωγραφικής Just Art, Δήμητρα Ηλιοπούλου και τον Μάριο Τσιμπούρη

-Εργαστήριο Mixed – media (αίθουσα εργαστηρίων) –10:30-11:30

-Εργαστήριο Δραματοποίηση – Κόμικς (αίθουσα εργαστηρίων)

–10:30-11:30

-«Kids yoga-Κομφετί & Σερπαντίνες» από την ομάδα Evergreen Yoga Studios Patras με την υπεύθυνη της ομάδας, δασκάλα yoga Νάντια Δεμαρτίνου (Αίθουσα Καρναβαλιού) – 10:30-11:30

-Εργαστήριο «Χρώματα στην Γη» από την ομάδα «Ονείρου Δράσεις», υπεύθυνη: Χριστίνα Ανδρικοπούλου (ζωγράφος)

-Καρναβαλική Κούκλα, με την υπεύθυνη Αρίστη Μπελαβγένη (αίθουσα Κ8)- 10:30 11:30

-Εργαστήριο Σκιών από τον καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Καλπουζάνη (αίθουσα Καραγκιόζη) – 10:00-11:00 και 11:30-12:30

-Καρναβαλικά παιχνίδια από το Καλλιτεχνικό κέντρο «Έκφρασις»- 12:00-13:00

-«Καρναβαλής»: Διαδραστικό θεατρικό δρώμενο βασισμένο στην κωμωδία Αχαρνής του Αριστοφάνη σε διασκευή –σκηνοθεσία Δημήτρη Ζαπάντη (αίθουσα Καρναβαλιού) – 12:00-13:00 Περιφερειακή Καρναβαλούπολη στην πλατεία Χατζή.

Παράλληλα στην πλατεία Χατζή από τις 11.30 έως τις 13.00 θα ξεδιπλωθούν οι δράσεις της Περιφερειακής Καρναβαλούπολης στο Ανατολικό Διαμέρισμα, που θα έχουν έντονο χρώμα του 59ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού.

Συγκεκριμένα η φάση πλατείας «5 κρίκοι ένα τάληρο» θα είναι μια γιορτή για όλη την πόλη. Η φάση πλατείας θα αρχίσει στις 12 το πρωί στην πλατεία Χατζή, στο πλαίσιο του 59ου Κρυμμένου Θησαυρού που διοργανώνει το Πλήρωμα 17 σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας.

Ένα παιχνίδι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορούν ευχάριστα να το παρακολουθήσουν θεατές μικροί και μεγάλοι. Θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις και πολλές εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες.

Σκοπός είναι, η συγκεκριμένη φάση πλατείας να αποτελέσει μία γιορτή για ολόκληρη την πόλη.

Το πρόγραμμα στην πλατεία Χατζή συμπληρώνεται με τη δράση «Γαϊτανάκια» με το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και με τη δράση «Ένας Κάποιος Αρλεκίνος» του Θεατρικού Εργαστηρίου ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με εμψυχωτές τους Ιωάννα Τζαμαρία και Νικόλα Τσίχλα.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από το μουσικό άρμα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement