Connect with us

Ελλάδα

«Δεν είμαστε εκπρόσωποι των ευρωβουλευτών, ασχέτως αν είμαστε στο ίδιο κόμμα», λέει ο Μαρινάκης για την Ασημακοπούλου

Published

on

Στην απάντηση του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ παρέπεμψε ο Παύλος Μαρινάκης, για τις καταγγελίες που υπάρχουν από απόδημους ψηφοφόρους, οι οποίοι έλαβαν προεκλογικό email από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «είχαμε απάντηση από τον Γ.Γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης, Αθανάσιο Μπαλέρμπα, σύμφωνα με την οποία λέει ο κ. Μπαλέρμπας: Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, e-mails δηλαδή, εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Αυτή είναι η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, άρα δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα, σύμφωνα και με αυτή την ανακοίνωση».

«Εμείς δεν είμαστε εκπρόσωποι των ευρωβουλευτών ή των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ασχέτως αν είμαστε στον ίδιο χώρο, στο ίδιο κόμμα»

Και προσέθεσε πως «από εκεί και πέρα, διετάχθη σχετική έρευνα από την αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», ενώ σημείωσε πως η κ. Ασημακοπούλου «έχει απαντήσει με μια σειρά από δικές της διαδοχικές ανακοινώσεις και απαντήσεις», για να καταλήξει πως «είναι δεδομένο ότι αυτό το οποίο λέει το αρμόδιο Υπουργείο είναι ότι δεν έχει δοθεί κάτι, ούτε έχει γίνει κάποια παραβίαση της νομοθεσίας».

«Μένουμε στην ανακοίνωση του Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών και, από εκεί και πέρα, βέβαια, όπως σε κάθε περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε καταγγελία από οποιονδήποτε πολίτη, ερευνάται από την αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», σημείωσε.

«Δεν είμαστε εκπρόσωποι ευρωβουλευτών και βουλευτών»

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφδων, ο κ. Μαρινάκης είπε πως «η Κυβέρνηση απαντάει αυτή τη στιγμή με βάση το τι προβλέπεται και ποια είναι η επίσημη απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο. Εμείς δεν είμαστε εκπρόσωποι των ευρωβουλευτών ή των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ασχέτως αν είμαστε στον ίδιο χώρο, στο ίδιο κόμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Αρβανίτης, κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν για την κυρία Ασημακοπούλου και θέτει ερωτήματα για το αδιάβλητο των Ευρωεκλογών σε σχέση με την επιστολική ψήφο.

«Κλασικός ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί να εργαλειοποιήσει οποιοδήποτε πιθανό και απίθανο προς σχολιασμό ζήτημα για να διακινδυνευθεί μία διαδικασία η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική για τη χώρα μας», υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης, τονίζοντας πως «η επιστολική ψήφος δεν είναι μια κομματική καμπάνια. Δεν είναι μια καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας. Η επιστολική ψήφος είναι μια ιστορική τομή, που διευκολύνει και τους Έλληνες του εξωτερικού και τους εκλογείς εντός Ελλάδος».

«Αλίμονο αν παρενέβαινε η κυβέρνηση σε μια Ανεξάρτητη Αρχή»…

Σημείωσε, μάλιστα, ότι «προφανώς, αυτό το ζήτημα το οποίο ανέκυψε και για το οποίο απάντησε η κυρία Ασημακοπούλου και απάντησε και το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καμία σχέση με το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου».

«Η κυβέρνηση, σε αντίθεση με το τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα – και είχαμε μάλιστα και κυνικές παραδοχές από πρώην πρωθυπουργούς – δεν παρεμβαίνει στις Ανεξάρτητες Αρχές», ισχυρίσθηκε επίσης, προσθέτοντας πως η ΝΔ «αφήνει τις Ανεξάρτητες Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους».

Για να καταλήξει πως «ήδη η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή παρενέβη και είπε ότι θα κάνει ό,τι κάνει σε όλες τις περιπτώσεις. Δεν σημαίνει ότι επειδή ελέγχεται μια υπόθεση, αυτή η υπόθεση θα κριθεί ότι έχει κάτι μεμπτό. Αυτό θα το αξιολογήσει η Ανεξάρτητη Αρχή. Δεν χρειάστηκε καν παρέμβαση. Αλίμονο αν παρενέβαινε η κυβέρνηση σε μια Ανεξάρτητη Αρχή. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θα το κρίνει το ζήτημα αυτό».

Ροή ειδήσεων

Advertisement