Connect with us

Αθλητισμός

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου: Χάλκινος και ο Εμμανουήλ Καραλής

Published

on

Μετά τον Μίλτο Τεντόγλου, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ήρθε η χθεσινή επιτυχία του Εμμανουήλ Καραλή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης.

Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ των Ανδρών, τρία χρόνια μετά την 4η θέση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και λίγους μήνες πριν το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού στο Παρίσι.

Ο Καραλής μπήκε στον αγώνα στα 5,50 μ. και μετά την πρώτη άκυρη προσπάθειά του τα άφησε για τα 5,65 μ., τα οποία πέρασε στη δεύτερή του ευκαιρία, όπως συνέβη και στα 5,75 μ.

Ακολούθησε το μεγάλο άλμα στα 5,85 μ., που του χάρισε μία θέση σε βάθρο Παγκοσμίου για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ στα 5,90 μ. δεν τα κατάφερε στην πρώτη προσπάθεια, αφήνοντάς τα για 5,95 μ., όπου μέτρησε δύο άκυρες και ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του.

Ο «ασημένιος» στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και το πέτυχε σε μια χρονιά που οι στόχοι είναι υψηλοί. Το καλοκαίρι ο αθλητής θα κληθεί να διεκδικήσει τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και, φυσικά, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις υπερασπίστηκε στο φινάλε τον τίτλο του, περνώντας τα 6,05 μ., ρίχνοντας τον Σαμ Κέντρικς στη δεύτερη με 5,90 μ. και στην τρίτη θέση τον Καραλή.

Καραλής: «Αφιερώνω το μετάλλιο στη μητέρα μου»

Τρισευτυχισμένος ήταν ο Εμμανουήλ Καραλής στις δηλώσεις του στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ λίγο μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο επί κοντώ, ο οποίος έκανε λόγο για τη δύναμη που του δίνει η ελληνική σημαία.

Ο Καραλής μίλησε για το πως ένιωσε μετά τις δύο πρώτες άκυρες προσπάθειές του και αναφέρθηκε στη μητέρα του, που πάντα στέκεται στο πλευρό του και στην κραυγή που έβγαλε μόλις «κλείδωσε» το χάλκινο μετάλλιο.

«Δεν ξέρω, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, ήρθα ως επιλαχών, δεν είχα βλέψεις, ήθελα μια προσωπική επίδοση, αλλά όποτε φοράω τη φανέλα της Εθνικής πάω καλά. Όλα πάνε καλά», είπε αρχικά.

«Συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή και στον προπονητή μας που έχει καταφέρει αυτή την ομάδα να την κάνει μια οικογένεια. Όλοι έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους ενόψει του ανοικτού. Δεν έχω λόγια. Δεν πίστευα και εγώ στον εαυτό μου ερχόμενος εδώ. Μόνο η μητέρα μου πίστευε, οπότε της αφιερώνω το μετάλλιο. Οπότε, όταν μια μητέρα πιστεύει στον γιο της, είναι μεγάλη υπόθεση», πρόσθεσε ο Εμμανουήλ Καραλής.

Στην ερώτηση για το αν ακούστηκε η φωνή της μητέρας του κάποια στιγμή, απάντησε: «Ναι, το πρώτο μετάλλιο σε Παγκόσμια διοργάνωση είναι πολύ σημαντικό. Οπότε, με στήριζε με κάθε τι».

«Σήμερα είχα δυσκολίες τεχνικές με τους αγώνες και τη συνέπεια που έχω, μπορέσαμε να καταφέρουμε να ανεβούμε ψυχολογικά. Όταν είμαι χαρούμενος και χαίρομαι το αγώνισμα, μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα», είπε.

Καραλής: «Χέστ@@α πάνω μου η αλήθεια είναι»

«Το επί κοντώ είναι τεχνικό αγώνισμα, έχω γίνει πιο γρήγορος, οπότε αλλάζουν τα πράγματα. Αυτά τα δύο χρόνια που συνεργάζομαι με τον Χάρη Καραλή, τον προπονητή μου, έχουμε κάνει πολλές αλλαγές και ελπίζω να συνεχίσουμε ήρεμα», πρόσθεσε.

Για το τι έγινε όταν είχε τις δύο άκυρες προσπάθειες στην αρχή του αγώνα, απάντησε με χιούμορ: «Χέστ@@α πάνω μου η αλήθεια είναι. Πρέπει να πάρεις πιο σκληρά κοντάρια και κατάφερα να πηδήξω με την τρίτη το άλμα».

Για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, ο Εμμανουήλ Καραλής είπε: «Να κάτσω να ηρεμήσω με την οικογένειά μου, να κάτσω να ξεκουραστώ, γιατί έχω πολλούς αγώνες στον ανοικτό μέχρι το Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Έλληνας αθλητής ανέβηκε συγκινημένος στο τρίτο σκαλί του βάθρου στη Γλασκώβη μαζί με τον Σουηδό Αρμάντ Ντουπλάντις, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, και τον Αμερικανό Σαν Κέντρικς, που πήρε το ασημένιο.

Στην αγκαλιά του «χρυσού» Τεντόγλου ο «χάλκινος» Καραλής

Κατά την επιστροφή του στο ξενοδοχείο όπου βρίσκεται η ελληνική αποστολή, μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τον Εμμανουήλ Καραλή.

Αθλητές και προπονητές είχαν κρυφτεί πίσω από ένα μπάνερ της διοργάνωσης και εμφανίστηκαν όλοι μαζί μπροστά του, ξαφνιάζοντάς τον.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, που το Σάββατο είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, υποδέχθηκε τον Καραλή με μια μεγάλη αγκαλιά, όπως και ο προπονητής Γιώργος Πομάσκι.

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement