Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διασωληνωμένος 20άχρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου- Η κλινική του εικόνα παραπέμπει σε μηνιγγίτιδα  

Published

on

Διασωληνωμένος, στη ΜΕΘ  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου νοσηλεύεται 20άχρονος φοιτητής του Τμήματος Mηχανολόγων Μηχανικών του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στην Πάτρα η κλινική εικόνα παραπέμπει σε μινιγγίτιδα.  

Συγκεκριμένα ο φοιτητής παρουσίασε υψηλό πυρετό και σύγχυση και μεταφέρθηκε από φίλους συμφοιτητές του αρχικά στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας σήμερα μετά τα μεσάνυχτα και στην συνέχεια διακομίστηκε  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στις 2:00 τα ξημερώματα όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Γ»  από τον ιατρικό κύκλο του ΠΓΝΠ η κλινική εικόνα του φοιτητή και η συμπτωματολογία σύγχυση, υψηλός πυρετός και κυρίως τα  εξανθήματα είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νόσου  και σύμφωνα με αυτά του χορηγήθηκε η ανάλογη αγωγή ενώ πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες εργαστηριακές εξετάσεις. Ειδοποιήθηκαν αρμοδίως  η Υπηρησία Δημόσιάς Υγείας και ο ΕΟΔΥ, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις στην «Γ»  της Αντιπεριφερειάρχου Υγείας Άννας Μαστοράκου,  ειδοποιήθηκε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης ώστε τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή με τον νοσούντα φοιτητή να πάρουν την αναγκαία χημειοπροφύλαξη, ενώ παράλληλα τόνισε ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με την 21χρονη φοιτήτρια η οποία εξήλθε της ΜΕΘ και νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αύριο αναμένεται να φθάσει στην πόλη κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημάσια Υγείας (ΕΟΔΥ), προκειμένου να προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους, ούτως ώστε να διασπιστωθεί εάν υπάρχει διασπορά του ιού στην φοιτητική κοινότητα.

TETA ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement