Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Θρίλερ με 15χρονη σε κλινική! 7 συνολικά παιδιά που βιώνουν εφιαλτικές στιγμές

Published

on

Του Κωνσταντίνου Φλαμή (ΓΝΩΜΗ)

7 ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

Απόπειρα από 15χρονη μέσα στην Ψυχιατρική του Καραμανδανείου!

Σοκαριστικές εικόνες εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου στην Ανω Πόλη, όταν ένα κορίτσι που νοσηλεύεται με αυτοκτονικές τάσεις δήλωσε σε νοσηλευτές και γιατρούς πως πήρε χάπια να αυτοκτονήσει. Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη ανησυχία καθώς έγινε μέσα στον χώρο της κλινικής. Η νεαρή υποστήριξε πως ενώ της δίνονταν κάθε μέρα δύο χάπια, κατάπινε μόνο το ένα, το άλλο το κρατούσε, μάζεψε κάποια και τα κατάπιε όλα μαζί! Στην Κλινική κινητοποιήθηκαν οι πάντες. Ο καθηγητής Ψυχιατρικής Φίλιππος Γουρζής έδωσε εντολή να μεταφερθεί άμεσα η έφηβη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Κάτι το οποίο όντως έγινε. Η 15χρονη ευτυχώς ξεπέρασε τον κίνδυνο, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν όντως έκανε την απόπειρα. Στην Ψυχιατρική Κλινική επικρατεί αναστάτωση, αφού ο κ. Γουρζής ζήτησε να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί πως έγινε η απόπειρα. Εργαζόμενοι στην Κλινική μίλησαν όμως για το περιορισμένο προσωπικό, αισθανόμενοι πολύ άσχημα για την εξέλιξη του περιστατικού και του γεγονότος πως αφήνονται αιχμές εναντίον τους. Υποστηρίζουν δε πώς πολλά προβλήματα δημιουργούνται από το γεγονός πώς αυτή η Κλινική λειτουργεί εκτός του κεντρικού κτιρίου του Καραμανδανείου πάνω από τα «Σύνορα». Για το περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα και υπήρξε παρέμβασή τους, τόσο η Διοικήτρια Ασπασία Ρηγοπούλου, όσο και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.  Σοκαρισμένοι και οι γονείς του κοριτσιού που στο παρελθόν έχει κάνει και πάλι απόπειρες αυτοκτονίας. «Ευτυχώς το περιστατικό αντιμετωπίστηκε και πλέον διερευνάται» δηλώνει  ο κ. Γουρζής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου νοσηλεύονται επτά παιδιά με αυτοκτονικές τάσεις. «Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει. Νοσηλεύουμε παιδιά από την Θεσσαλονίκη ή την Κατερίνη, όλα με αυτοκτονικές τάσεις. Δεν υπάρχουν κλίνες αλλού; Ακόμη και στην Ψυχιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο Ρίου έχουμε ράντζα στους διαδρόμους» καταλήγει ο κ. Γουρζής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή μετά την πανδημία η αύξηση των εφήβων με ψυχιατρικές διαταραχές έχει εκτιναχτεί στα ύψη. Την επιδείνωση της ψυχικής υγείας των παιδιών επέτεινε η διακοπή της λειτουργίας των σχολείων, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, όπως και αθλητικών και πολιτιστικών κέντρων, καθώς αποστέρησε από τα παιδιά και τη νεολαία την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες και να έχουν κοινωνική συναναστροφή με τους συνομηλίκους τους, που είναι απαραίτητη για την ορθή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη. Ο εγκλεισμός και η απομόνωση προκάλεσε την «κορύφωση» ψυχιατρικών νοσημάτων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement