Connect with us

Events

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν την Τσικνοπέμπτη

Published

on

Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο θα γιορτάσει την Τσικνοπέμπτη η Πάτρα. Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πάτρα είναι οι εξής όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΔΗΠ Πατρινό Καρναβάλι.

“Σε ένα ανεπανάληπτο ολοήμερο ξεφάντωμα όπου θα αναδειχτούν όλα τα παραδοσιακά, αυθεντικά και σατιρικά χαρακτηριστικά της Αποκριάς, θα συντονιστούν οι Πατρινοί την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου γλεντώντας με την ψυχή τους και τιμώντας την καθιερωμένη γιορτή.

Η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας καλεί όλους να συμμετάσχουν στο ολοήμερο γλέντι, που θα ξεσηκώσει και θα αναστατώσει Άνω και Κάτω Πόλη, πρωί και βράδυ.

H μπάντα δρόμου Σουρλουλού από τις 11πμ έως τις 2μμ  στους κεντρικούς δρόμους της πόλης θα σκορπίσει το κέφι με μουσική και χορό.

Από τις 7μμ έως τις 9μμ αναλαμβάνουν δράση στην Άνω Πόλη (από τα Ταμπάχανα μέχρι την πλατεία Αγίου Γεωργίου) οι πολιτιστικοί σύλλογοι Αρόης, Γηροκομείου, Αγυιάς, Ζαβλανίου, Τέρψης, Σαραβαλίου, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων, το Αχαϊκό Εργαστήρι, ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βασιλείου «Η Ομάδα», το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων και ο πολιτιστικός σύλλογος «Γαϊτανάκι – Μπουρανί» του Τυρνάβου που θα αναβιώσουν παραδοσιακά έθιμα προσαρμοσμένα στις συνθήκες της ημέρας και θα τελέσουν τον γάμο του γαμπρού και της νύφης σε ένα δρώμενο, την επιμέλεια του οποίου έχει η θεατρική ομάδα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου.

Τέλος όλοι μαζί θα κατευθυνθούν στην κεντρική πλατεία του Καρναβαλιού μας, στην πλατεία Γεωργίου Α΄ όπου ο πολιτιστικός σύλλογος «Γαϊτανάκι – Μπουρανί» του Τυρνάβου θα παρουσιάσει 20λεπτη παράσταση και στη συνέχεια το ξεφάντωμα θα κορυφωθεί με τη μεγάλη ανοικτή συναυλία της Banda Entopica, που ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν, νταούλι και φωνές σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement