Connect with us

Ελλάδα

Δώρο ζωής έκανε μία μητέρα στο γιο της – Του χάρισε το νεφρό της

Published

on

Δώρο ζωής στον γιο της έκανε μία μητέρα δίνοντας το νεφρό της στο γιο της στη Θεσσαλονίκη. «Το δώρο που έκανα στο γιο μου ήταν να του δώσω τον ένα μου το νεφρό για να έχει μια καλύτερη και ποιοτική ζωή», ανέφερε η κυρία Σταυρούλα Νόκα.

Ακόμη, εφόσον πλέον είχε ολοκληρωθεί επιτυχώς η μεταμόσχευση, η Σταυρούλα Νόκα ετοιμάζεται να πάρει εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, νιώθοντας δικαιωμένη για την απόφαση που έλαβε να χαρίσει στον γιο της, το νεφρό της.

Τι ανέφερε η μητέρα – Υπό ιατρική παρακολούθηση παραμένει ο 35χρονος γιος της

«Δεν φοβήθηκα γιατί το έκανα από καρδιάς. Καθόλου δε φοβήθηκα», προσθέτει. Υπό ιατρική παρακολούθηση παραμένει ο 35χρονος λήπτης, ο οποίος πριν χρόνια είχε υποβληθεί ξανά σε μεταμόσχευση νεφρού.

Από την πλευρά του, ο 35χρονος γιος της ευχαρίστησε την μητέρα του για τον πολύτιμο δώρο που του έκανε. Μάλιστα, είπε: «Μου ξαναέδωσες ζωή. Περιμένω να σηκωθώ και να γυρίσω σπίτι να σας αγκαλιάσω», τονίζει.

Σημειώνεται ότι από τις δυο μεταμοσχεύσεις νεφρού που γίνονται κάθε μήνα στο Ιπποκράτειο, τους επόμενους τρεις μήνες θα γίνονται συνολικά έξι, με δεκάδες ασθενείς να αλλάζουν ζωή. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, είναι ότι το 2022 πραγματοποιήθηκαν μόλις 12 μεταμοσχεύσεις από ζώντες δότες και το 2023 οι μεταμοσχεύσεις που έγιναν στο νοσοκομείο αυξήθηκαν στις 18.

Ροή ειδήσεων

Advertisement