Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Από τον Βορρά…στο Νότο-Για πρωτοφανή «επίθεση» της ΑΑΔΕ κάνουν λόγο συνδικαλιστές εστίασης

Published

on

Ακόμη και οι καταστηματάρχες της Πάτρας… δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτά που βίωσαν επί δύο ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή, παραμονές του Καρναβαλιού με «ράμπο» της Εφορίας από Τρίπολη και Θεσσαλονίκη που στην κυριολεξία όργωσαν τα καταστήματα. «Υπήρξε κατάστημα που μπήκαν μέσα 3 φορές. Έμπαιναν, έφευγαν και ξανάμπαιναν μετά από ώρες» δήλωσε στη «Γ» ο γνωστός συνδικαλιστής Κώστας Σακκής.

Η αυστηρότητα των εφοριακών ήταν τέτοια που γνωστός καταστηματάρχης που μας περιέγραψε τι συνέβαινε, μας δήλωσε πως… δεν έχει ξαναδεί τέτοιον έλεγχο: «Συνοδεία αστυνομικών παίρνουν έναν έναν τον εργαζόμενο, ο αστυνομικός κάνει ταυτοποίηση στοιχείων και μετά ξεκινούν οι ερωτήσεις από το κλιμάκιο: από πότε δουλεύεις, πόσες μέρες και ποιες ώρες».

Στην Ηφαίστου αλλά και σε άλλα σημεία, όπως στην Άνω Πόλη, έλαβαν δείγματα από μπουκάλια ποτού για έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσουν αν το κατάστημα προσφέρει ποτά-μπόμπες. Οι έλεγχοι αυτοί έγιναν την Κυριακή. Στελέχη του Χημείου του Κράτους έβαλαν ποτό σε ειδικά μπουκαλάκια τα οποία σφράγισαν με βουλοκέρι και θα σταλούν για ανάλυση. Μάλιστα στην Ηφαίστου έλαβαν και δείγματα από ούζο, τσίπουρο και κρασί, τα οποία ως γνωστόν μάλλον χύμα είναι. Δεν είναι «μπόμπες», όμως τις πιο πολλές φορές (ειδικά το τσίπουρο) είναι «σπιτικής» παράνομης απόσταξης. Σε αυτά όμως δεν καταβάλλεται ο φόρος οινοπνεύματος και έτσι τα στελέχη της ΑΑΔΕ… ρίχνουν καμπάνες.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Σε αρκετά καταστήματα επέβαλλαν πρόστιμα, όμως έκλεισαν και ένα. Και μάλιστα ένα απλό καφενείο διότι για μία εβδομάδα δεν εστάλη ιντερνετικά το σύνολο της είσπραξής του στην ΑΑΔΕ λόγω βλάβης στο ρούτερ. Όπως απεδείχθη δεν επρόκειτο για φοροδιαφυγή αλλά για τυπική παράβαση, κι όμως… μπήκε προσωρινό λουκέτο για συμμόρφωση με βάση βέβαια όσα ο νόμος ορίζει!

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΕΣ

Σύμφωνα με τον κ. Σακκή ακόμη και πελάτες εξέφρασαν παράπονα για τον τρόπο του ελέγχου. «Αυτό που έγινε δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Ήρθαν περίπου εκατό άτομα μαζί με Αστυνομικούς. Πήγαν παντού. Είχαμε ενημέρωση συνεχώς. Μπαίναν στα μαγαζιά αλλεπάλληλα. Δεν είπαμε να μην κάνουν ελέγχους. Αλλά να με στοχοποιούν και να μου κάνουν ελέγχους είναι απαράδεκτο. Ανακρίνουν τους υπαλλήλους, ακόμη και τον μάγειρα. Είχαμε συνηθίσει σε ελέγχους, αλλά αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί. Σε ένα κατάστημα μπήκαν μέσα 8 άτομα και δεν άφηναν να φύγει ούτε κάποιος πελάτης μήπως και είναι εργαζόμενος και δεν έχει ελεγχθεί. Είμαστε εγκληματίες; Ας μου πουν ένα επάγγελμα που έχουν ξανακάνει τέτοιο έλεγχο. Άρα στοχοποιούν την εστίαση; Δηλαδή μας λένε ότι ντε και καλά κλέβουμε;».

ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΠΛΑΝΟΔΙΟ

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΣΚΕΑΝΑ Γιώργου Κοτοπούλη: «Μπαίνει μέσα, γράφει ό,τι θέλει και μετά άντε να αποδείξεις ότι δεν ισχύει. Και την ίδια ώρα π.χ. στην Άνω Πόλη την Τσικνοπέμπτη ήταν… ο Μιμίκος και η Μαίρη, πωλούσαν χαλβά ή σουβλάκια, και δεν τους έλεγχε κανείς. Και είχαν πάνω τους 100 παραβάσεις».

Ο κ. Κοτοπούλης σε σχέση με τους ελέγχους σε πλανόδιους δήλωσε πως πρέπει να παρέμβει Εισαγγελέας. «Κουβαλάνε μία μπουκάλα υγραερίου και πουλάνε σουβλάκια. Αν γίνει δυστύχημα και έκρηξη τι θα γίνει; Θα κλαίμε; Οι ελεγκτές που ήρθαν σε μας για φοροδιαφυγή ή δεν ξέρω τι άλλο έλεγξαν τους παράνομους;».

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement