Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ηλεία: Με την «πλάτη στον τοίχο» ο αγροτικός κόσμος – Σοβαρές ζημιές από το χαλάζι

Published

on

Σημαντικό πλήγμα δέχθηκαν πολλές αγροτικές εκτάσεις των δήμων Ήλιδας και Πηνειού από τη χαλαζόπτωση που έπληξε το νομό μας χθες το απόγευμα, με τους αγρότες για ακόμα μια φορά να βρίσκονται με την «πλάτη στον τοίχο» λόγω των καιρικών φαινομένων που εξανεμίζουν τις όποιες ελπίδες τους για έσοδα.

Όπως φαίνεται, η ισχυρή χαλαζόπτωση διήρκησε περίπου μισή ώρα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες πατάτας, καρπουζιού και άλλων ειδών. Το φαινόμενο ήταν έντονο και οι κάτοικοι και οι αγρότες των περιοχών που επλήγησαν αντίκρισαν «λευκά» τοπία μιας και η ποσότητα χαλαζιού ήταν τέτοια που ουσιαστικά «το έστρωσε».

Ηλεία: Με την «πλάτη στον τοίχο» ο αγροτικός κόσμος – Σοβαρές ζημιές από το χαλάζι

Σύμφωνα με πληροφορίες, από πλευράς δήμου Πηνειού μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως έχει πληγεί σημαντικά η Γαστούνη. Από πλευράς του δήμου Ήλιδας σημαντικό πλήγμα δέχθηκαν οι περιοχές Σώστι, Αυγείο, Καλύβια, Αρχαία Ήλιδα, Άγιος Δημήτριος, Κολοκυθάς και Κέντρο, ενώ στην Πηνεία έχουν πληγεί Άγναντα, Μαζαράκι, Σιμόπουλο, Εφύρα, Οινόη, Κάμπος, Αυγή, Λάτα, Αγραπιδοχώρι, Σκλίβα και Βελανίδι.

Ηλεία: Με την «πλάτη στον τοίχο» ο αγροτικός κόσμος – Σοβαρές ζημιές από το χαλάζι

Σε επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα του δήμου Ήλιδας Κώστα Αναγνωστόπουλο, αυτός εξέφρασε την ανησυχία του για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα στις περιοχές του δήμου του και τα οποία έπληξαν μεγάλες καλλιέργειες σε ελαιόδεντρα, κηπευτικά, υπαίθριες καλλιέργειες και σιτηρά, καθ’ ότι τα φαινόμενα κατά τόπους ήταν πολύ έντονα. Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να επικοινωνήσει με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ προκειμένου να προβούν στις απαιτούμενες κατά τόπους επισκέψεις και να γίνει καταγραφή των ζημιών όπου υπάρχουν για να αποζημιωθούν οι αγρότες άμεσα. Ακόμα, θα προβεί μαζί με τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ σε αναγγελίες στα μέρη που έχει παρουσιαστεί ζημιά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Αναγνωστόπουλος βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με το δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο προκειμένου να τον ενημερώσει, με τον τελευταίο να του δίνει εντολή να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για τη γρήγορη και αποτελεσματική εκτίμηση των πληγέντων παραγωγών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement