Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Στο εξωτερικό είναι κορόιδα και στην Ελλάδα πονηροί…

Published

on

Πολλές φορές έχουμε αναφέρει ότι ένας ποδοσφαιριστής για να μπορέσει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα πέρα από το ταλέντο που χρειάζεται, πρέπει να δουλεύει σκληρά, να έχει υπομονή, τύχη και το σημαντικότερο την υγεία του.

Στην Ελλάδα όμως κάτι δεν πάει καλά, καθώς σπάνια βλέπουμε Έλληνες να αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ.

Σε αυτό φυσικά υπάρχει απάντηση κι έρχεται από τους προέδρους των Συλλόγων αλλά και τους προπονητές που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να φέρνουν κάθε λογής εθνικότητες γεμίζοντας τα ρόστερ των ομάδων τους και αφήνοντας στην άκρη τους Έλληνες ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Οι «εντολές» άνωθεν στους προπονητές είναι ξεκάθαρες και το παραμύθι τους στους νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι γνωστό: «Είσαι καλός αθλητής, έχεις πολλές δυνατότητες, σε υπολογίζω, συνέχισε να δουλεύεις σκληρά και θα ανταμειφθείς». Κάποιες από τις κουβέντες που ακούει ένας αθλητής, όμως στην πορεία μπορεί να δει όλα αυτά να διαγράφονται επειδή κάποιος άλλος από το εξωτερικό θα πάρει τη θέση του και ας έχει λιγότερα θετικά στοιχεία.

Στα πρωταθλήματα των υποδομών στην Ελλάδα βλέπουμε πολλούς ταλαντούχους παίκτες που σκέφτεσαι ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις αντρικές ομάδες.

Τρανό παράδειγμα είναι η Κ19 του Ολυμπιακού που την Τρίτη το βράδυ πήρε μεγάλη νίκη (1-3) κόντρα στην Μπάγερν και προκρίθηκε στα ημιτελικά του UEFA Youth League!

Την ίδια ώρα όμως στον Ολυμπιακό υπάρχουν πάνω από 20 παίκτες διαφόρων εθνικοτήτων.

Τι μέλλον θα έχουν αυτοί οι νέοι ποδοσφαιριστές που την Τρίτη το βράδυ έστειλαν στο καναβάτσο την Μπάγερν Μονάχου;

Το σίγουρο είναι κανένα, τουλάχιστον στον ερυθρόλευκο σύλλογο. Δεν είναι τυχαίο που αρκετοί πλέον Έλληνες ποδοσφαιριστές στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε ομάδες του εξωτερικού για να κάνουν την καριέρα που ονειρεύονται καθώς εκεί δεν τους ενδιαφέρει η μίζα αλλά να βοηθήσουν τα ταλέντα και να τα ωριμάσουν ποδοσφαιρικά.

Ένα άλλο τρανό παράδειγμα είναι η Μπαρτσελόνα που την Τρίτη το βράδυ για την φάση των 16 του Τσάμπιονς λιγκ πήρε την πρόκριση με 3-1 κόντρα στην Νάπολη με τον προπονητή Τσάβι να μην διστάζει να ξεκινήσει βασικό τον 17χρονο Πάου Κουμπαρσί, τον επίσης 17χρονο Λαμίν Γιαμάλ, όπως και τον Φερμίν Λόπεθ που είναι 20 χρόνων και σημείωσε και γκολ.

Στην Ελλάδα της «μίζας» και των συμφερόντων οι νεαροί ποδοσφαιριστές δεν έχουν καμία τύχη πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Όλο αυτό φυσικά αποτυπώνεται και στην Εθνική μας ομάδα που έχει να δει διάκριση από το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014.

Ροή ειδήσεων

Advertisement