Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φορητός απινιδωτής παραδόθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Παράρτημα Πάτρας του  ΕΕΣ

Published

on

 

 

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης-παραλαβής, ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο παράρτημα Πάτρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. 

Ο απινιδωτής παραδόθηκε από την Περιφέρεια στον ΕΕΣ προκειμένου να είναι διαθέσιμος σε μεγάλες εκδηλώσεις που γίνονται στην Πάτρα, όπως ενόψει της κορύφωσης του Πατρινού καρναβαλιού, για χρήση σε κάθε πολίτη όταν απαιτηθεί. 

«Ο απινιδωτής είναι πολύτιμος εξοπλισμός, δεδομένου ότι σώζει ζωές. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προσπαθεί με κάθε τρόπο να στέκεται αρωγός σε κάθε ανάγκη», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης και ευχαρίστησε για τη δωρεά τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της ΠΔΕ, Γιώργο Τελώνη, καθώς αποκτήθηκε από τη διάθεση της αντιμισθίας του.

Στην τελετή το παρών έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου, η οποία τόνισε ότι σκοπός της εν λόγω δωρεάς είναι η αντιμετώπιση και διάσωση περιστατικών ανακοπής κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού. «Δημιουργούμε ένα δίκτυ ασφαλείας για τον κόσμο που θα μας τιμήσει το επόμενο τριήμερο. Το απόκτημα αυτό θα παραμείνει, ωστόσο, στο Περιφερειακό Τμήμα του ΕΕΣ με σκοπό να διασώζει σε καθημερινή βάση ανθρώπινες ζωές», ανέφερε η κ. Μαστοράκου.

 Από την πλευρά της η διευθύντρια του Περιφερειακού Τμήματος του ΕΕΣ Πάτρας, Τάνια Κανελλοπούλου, και το μέλος του Δ.Σ. Θωμάς Γκορίλας, ευχαρίστησαν τόσο τους Αντιπεριφερειάρχες Φωκίωνα Ζαΐμη και Άννα Μαστοράκου, όσο και τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, Γιώργο Τελώνη, ο οποίος μέσα από το ρόλο του συνέβαλε σ’ αυτό το απόκτημα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement