Connect with us

Ελλάδα

Συνέδριο travel.gr: Κοινό μήνυμα Αγγελούδη-Τσούνη για τη Θεσσαλονίκη – «Ο φανατισμός και η βία δεν έχουν θέση στην πόλη»

Published

on

Την καταδίκη τους στην ομοφοβική ομαδική επίθεση κατά δύο non binary ατόμων στην πλατεία Αριστοτέλους, το βράδυ του Σαββάτου (9.3.2024) εξέφρασαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τζούνης, έξω από την αίθουσα που διεξάγεται το συνέδριο «Greece Talks_Thessaloniki: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη», που διοργανώνει στην πόλη το Travel.gr με το Πρώτο Θέμα.

«Όλοι έχουν δικαίωμα να εκφράζονται με τον τρόπο που θέλουν, να λειτουργούν με τον τρόπο που θέλουν και εμείς ακριβώς θα πρέπει αυτό ακριβώς το αυτονόητο κοινωνικό δικαίωμα το οποίο έχει κατακτηθεί να το διατηρήσουμε, να το προστατεύσουμε και να το υποστηρίξουμε», τόνισε ο κ. Αγγελούδης, σημειώνοντας ότι δεν «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ μα ποτέ να υπάρξει οποιαδήποτε εκδήλωση βίας».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσούνης αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για μία «όμορφη πόλη, γεμάτη με όμορφους, ανεκτικούς, αξιοπρεπείς και ευγενικούς ανθρώπους».

«Είναι σημαντικό να ανάψουμε ένα φως κατά των πράξεων φανατισμού και μίσους. Δεν έχουν καμία θέση στη Θεσσαλονίκη, δεν έχουν καμία θέση πουθενά. Ας διαλέξουμε την αγάπη και την καλοσύνη και την ενότητα και τη συμπερίληψη. Η αγάπη είναι μία γλώσσα που μπορούν να ακούσουν οι άνθρωποι που δεν έχουν ακοή και που μπορούν να δουν οι τυφλοί» ανέφερε.

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα να είναι αυτό που είναι και να γίνει αποδεκτός από τους άλλους και να ζει με ασφάλεια», πρόσθεσε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement