Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καρναβάλι με συννεφιά- Με ήπιο καιρό αλλά και πιθανότητα βροχής κατά την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής

Published

on

Με αστάθεια, συννεφιά αλλά και με πιθανότατα βροχής την Κυριακή θα κυλήσει ο καιρός το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας στην περιοχή μας.

Στην Πάτρα, πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, σήμερα ο καιρός θα είναι ήπιος με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 18 βαθμούς Κελσίου τις μεσημεριανές ώρες, ενώ την Κυριακή κατά την μεγάλη παρέλαση αναμένονται σποραδικές βροχές.

Σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα υπάρχει περιορισμένη αστάθεια μόνο το απόγευμα ενώ γενικά θα έχουμε ηλιοφάνεια.

Αύριο, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, η αστάθεια γενικεύεται και γίνεται πιο έντονη καθώς από τις 12 το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει μια πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αλλά τις βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται βελτίωση και η αστάθεια περιορίζεται δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να πετάξουν τον χαρταετό τους και να γιορτάσουν τα Κούλουμα.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ

Η Γενική Πρόγνωση Καιρού Ελλάδας της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) έχει ως εξής:

ΣΗΜΕΡΑ: Στην Δυτική Πελοπόννησο, τα Νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο και την Δυτική Στερεά αναμένονται:Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΥΡΙΟ: Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ ασθενή τοπικά φαινόμενα θα διατηρηθούν στην κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στα πελάγη έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.
– ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και νότια ορεινά.  Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4, στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 5 και στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement