Connect with us

Πολιτική

Εισηγήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμπεριληφθεί ο Φρέντι Μπελέρης στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Published

on

Με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία διερευνώντας ελκυστικά πρόσωπα και ονόματα ώστε να συμπληρώσουν τη λίστα των υποψηφίων

Στο γαλάζιο στρατόπεδο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να συμπεριλάβει τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την εκλογή του και στη συνέχεια καταδικάστηκε και εκτίει ποινή φυλάκισης στις αλβανικές φυλακές.

Όσοι υποστηρίζουν την πρόταση να περιληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο εκτιμούν ότι πέρα από τον προφανή συμβολισμό και την ενίσχυση του προφυλακισμένου δημάρχου, μια τέτοια πολιτική κίνηση θα βοηθούσε και στην αποτροπή διαρροών προς τα πιο δεξιά κόμματα.

Πάντως, υπάρχουν και ισχυρές αντιρρήσεις. Όσοι εκφράζουν την διαφωνία τους, δηλώνουν ότι μια τέτοια κίνηση θα περιόριζε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε διμερές μεταξύ Αθήνας – Τιράνων.

Η φυλάκιση του δημάρχου Χειμάρρας έφερε σε οριακό σημείο τις σχέσεις με την Αλβανία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει θέσει το θέμα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, απειλώντας τον ομόλογό του Έντι Ράμα, με «μπλοκάρισμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement