Connect with us

Ελλάδα

Ηράκλειο: Τρόμος από πυροβολισμούς μεταξύ δύο οικογενειών για τα βοσκοτόπια

Published

on

Ριπές από πολεμικό όπλο και απειλές ακόμη και για δολοφονίες συνθέτουν το τρομακτικό σκηνικό μιας διαμάχης που ξέσπασε για τα βοσκοτόπια ανάμεσα σε δυο οικογένειες κτηνοτρόφων στην κοινότητα Κάτω Καστελλιανά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο, με τους λιγότερους από 300 κατοίκους.

Τρία αδέλφια ηλικίας 49, 44 και 38 χρόνων που διατηρούν ποιμνιοστάσιο και αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή, κατήγγειλαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ότι, το μεσημέρι της Παρασκευής, τρία αδέλφια ηλικίας 51, 49 και 46 χρόνων από άλλη οικογένεια κτηνοτρόφων απαίτησαν να μαζέψουν τα ζώα τους και να μην εμφανιστούν ξανά στην περιοχή, απειλώντας ότι θα τους σκοτώσουν, θα κλέψουν το κοπάδι τους και θα καταστρέψουν τις καλλιέργειές τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία τους, μισή ώρα αργότερα δέχθηκαν καταιγισμό πυρών από πολεμικό όπλο και αναγνώρισαν τα αγροτικά φορτηγά των τριών αδελφών, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον τους από απόσταση περίπου 200 μέτρων. Οι αστυνομικοί βρήκαν τρύπες από σφαίρες στο αγροτικό φορτηγάκι και τον τοίχο του ποιμνιοστασίου των θυμάτων και το Σάββατο συνέλαβαν τον μεγαλύτερο από τα τρία αδέλφια.

Ο 51χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη στον ανακριτή, ενώ οι άλλοι δυο αδελφοί του δεν εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement