Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην Πάτρα την Τετάρτη σε εκδήλωση της ΔΚΜ ο Άδωνις Γεωργίαδης

Published

on

Στην Πάτρα θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είναι προσκεκλημένος σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών.

Παράλληλα κατά την παρουσία του στην αχαϊκή πρωτεύουσα θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων το Καραμανδάνειο.

Η αναβάθμιση του παιδιατρικού νοσοκομείου της Πάτρας ήταν ρητή προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αναβαθμιστούν οι κτηριακές εγκαταστάσεις και να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές.

Ήδη, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας έχει δρομολογηθεί η απόκτηση νέων σύγχρονων χειρουργείων. Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Μαρτίου ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης πρόσφατα υπέγραψε την απόφαση που αφορά το έργο, το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο που λειτουργεί στον δυτικό άξονα της χώρας μετά από την έγκριση του Υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για το έργο που αφορά «Εσωτερικές διαρρυθμίσεις σε τμήμα του πρώτου ορόφου του ΓΝ Παίδων Πατρών Καραμανδάνειο», κόστους 800.000 περίπου ευρώ, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2,0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next Generation EU.

Εκτός από τα νέα χειρουργεία, έχει ήδη ετοιμαστεί ο χώρος για την εγκατάσταση του μαγνητικού τομογράφου, ένα σημαντικό απόκτημα του Νοσοκομείου.

Παράλληλα, η διοικήτρια του Καραμανδανείου Ασπασία Ρηγοπούλου καταβάλλει καθημερινά άοκνες προσπάθειες προκειμένου μαζί με το σύνολο του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού να υπάρξει πλήρης κάλυψη των αναγκών του παιδικού πληθυσμού της ΝΔ Ελλάδας.

Aξίζει να αναφερθεί πως την ερχόμενη Τετάρτη θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Γεωργιάδη  στην περιοχή, μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Υγείας και αναμένεται εκτός από τα ζητήματα του Καραμανδανείου να ενημερωθεί σφαιρικά για τις ανάγκες των υγειονομικών δομών της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement