Connect with us

Αθλητισμός

«Έχουμε το πνεύμα νικητή»

Published

on

Ο 16χρονος διεθνής Ανέστης Μύθου, σε συνέντευξή του στη «Γ» μιλάει για την Εθνική παίδων (Κ17), αλλά και για την ομάδα του, τον ΠΑΟΚ

Συνέντευξη στον ΤΑΣΟ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

 

Ανέστης Μύθου, ένας παίκτης-εργαλείο, που θα τον ήθελαν όλοι οι προπονητές να τον έχουν στο δυναμικό τους. Ο διεθνής παίκτης της Εθνικής Παίδων (Κ17), ανήκει στον ΠΑΟΚ και προ ημερών, αγωνιζόμενος στην αχαϊκή πρωτεύουσα έφυγε απογοητευμένος, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά τις τρεις ήττες που υπέστη (Ουκρανία, Σλοβακία, Ελβετία) στην Elite Round αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Όμως ο Ανέστης Μύθου (γεννημένος στις 22 Μαΐου 2007, ύψους 1.84μ.), δεν χάνει το κουράγιο του, ευελπιστεί ότι με σκληρή δουλειά θα επιτύχει τους στόχους του, που αρχίζουν από τον ΠΑΟΚ και ολοκληρώνονται για την ώρα στην Εθνική Κ17.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ

Ο παίκτης του δικεφάλου του Βορρά είναι χαρακτήρας χαμηλών τόνων, παρά το ότι βλέπει τον κόσμο από τα 184 εκατοστά και οι άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά κάνουν λόγο για μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή, καθώς ο νεαρός έχει περάσει από όλες σχεδόν τις θέσεις, αφού από κεντρικός αμυντικός εξελίχθηκε σε αμυντικό χαφ και στη συνέχεια ως επιθετικός και μάλιστα ο μικρότερος στην Κ17. Δεν έχει συγκεκριμένα θέση, αφού δοκιμάζεται όπου χρειαστεί στη μεσοεπιθετική γραμμή, έχει πολύ καλή τεχνική και είναι ιδιαίτερα έξυπνος στη διαχείριση του παιχνιδιού.

ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΒΙΤΣ

Κι αν πρέπει να τον παρομοιάσουμε με κάποιον παίκτη που έχει περάσει από την ανδρική ομάδα του Δικεφάλου, θα λέγαμε πως το παιχνίδι του παρουσιάζει αρκετά κοινά στοιχεία με τον Βλάνταν Ίβιτς, ενώ τώρα είναι μέλος της Κ19 του ΠΑΟΚ έχοντας δώδεκα συμμετοχές, ενώ έχει πετύχει στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα πέντε γκολ. Όλα αυτά προερχόμενος πρώτα από την ακαδημία «Πρωταθλητές Πεύκων».

ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ

Το ταλέντο στον Μύθου υπάρχει και αυτό δε χωρά αμφιβολία, ωστόσο χρειάζεται δουλειά και υπομονή, για να ακολουθήσει τα χνάρια των προηγούμενων παικτών που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες του Δικεφάλου. Ο 16χρονος διεθνής επί τη ευκαιρία της παρουσίας του με την Εθνική παίδων στην Πάτρα, με μίνι συνέντευξη στη «Γ», τόσο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όσο και για την ομάδα του τον ΠΑΟΚ.

Ερωτ.: Η Εθνική παίδων αποκλείστηκε από τη συνέχεια της Under-17, ποια είναι η συνέχεια από εδώ και πέρα;

Απ.: «Πλέον έχουμε αποκλειστεί, γεγονός που προφανώς μας προκαλεί απογοήτευση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι σταματάμε να δουλεύουμε, ώστε να βελτιωθούμε και να φτάσουμε στους στόχους μας. Συνεχίζουμε να εκπαιδευόμαστε καθημερινά όλο και πιο σκληρά και επίμονα, ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι στο επόμενο βήμα που είναι η under 19 με σκοπό να καταφέρουμε περισσότερα πράγματα».

Ερωτ.: Οι Τζήμας, Κουλιεράκης και Κωνσταντέλιας ήρθαν από τις Ακαδημίες, τους έχεις πρότυπο, προκειμένου να βρεθείς κι εσύ στην πρώτη ομάδα;

Απ.: «Όλα τα παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία και αγωνίζονται με την πρώτη ομάδα -και δεν είναι μόνο οι τρεις που αναφέρετε- αποτελούν πρότυπο για εμάς τους μικρότερους και σίγουρα μας δίνουν κίνητρο για να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε και τους δικούς μας στόχους».

Ερωτ.: Τέλος ποιο είναι το μυστικό των ακαδημιών του ΠΑΟΚ γενικότερα καθώς σε όλα τα πρωταθλήματα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις;

Απ.: «Το μυστικό της επιτυχίας των ακαδημιών του ΠΑΟΚ οφείλεται στην καθημερινή σκληρή δουλειά που καταβάλουν τόσο τα στελέχη της ομάδας όσο και εμείς οι παίκτες, σε συνδυασμό με το πνεύμα του νικητή που καλλιεργούμε».

Ροή ειδήσεων

Advertisement