Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγρίνιο: Πρόστιμο για πλαστικά καλαμάκια σε καφετέρια

Published

on

Πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ επιβλήθηκε σε κατάστημα εστίασης σε χωριό του δήμου Αγρινίου , επειδή σέρβιρε καφέ με πλαστικά καλαμάκια, κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Κλιμάκιο των αρμόδιων αρχών πραγματοποίησε  έλεγχο σύμφωνα με πληροφορίες του kainourgiopress και βεβαιώθηκε το παραπάνω πρόστιμο καθώς είναι σε ισχύ ο νόμος του 2020. Και ο νόμος αναφέρει  ότι θα έπρεπε να σταματήσουν να κυκλοφορούν στην αγορά τα πλαστικά καλαμάκια, από τις 3 Ιουλίου του 2021.

Σύμφωνα όμως με οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνεται η δυνατότητα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις τα επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια, αρκεί να μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι πολλαπλών χρήσεων.

Όπως ανέφεραν στο kainourgiopress επαγγελματίες της εστίασης, πρόκειται για «εξοντωτικό» πρόστιμο που δύσκολα θα μπορέσει να πληρώσει μια μικρή επιχείρηση και κάνουν λόγο για εξάντληση της αυστηρότητας του ελέγχου καθώς ναι μεν ο νόμος είναι σε ισχύ αλλά θα μπορούσε να προηγηθεί σύσταση και το τι ακριβώς ισχύει με τα επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement