Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένοχη ομόφωνα η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Published

on

Ένοχη κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και την απόπειρα σε βάρος της από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, το οποίο ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του.

Ύστερα από διαδικασία 14 μηνών, περίπου 100 συνεδριάσεις, την εξέταση περίπου 60 μαρτύρων, την αξιολόγηση των θέσεων της κατηγορουμένης και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, το δικαστήριο σήμερα έδωσε την ετυμηγορία του για όσα καταλογίζονται στην 35χρονη κατηγορουμένη. Τη μητέρα που κάθισε στο εδώλιο με βαρύτατο κατηγορητήριο, το οποίο θεωρεί ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει το παιδί της τον Απρίλιο του 2021, με τη χορήγηση κεταμίνης μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας και ότι λίγους μήνες αργότερα, στις 29 Ιανουαρίου 2022 πέτυχε το σχέδιό της κατά της ζωής της 9χρονης, χρησιμοποιώντας την ίδια ουσία, ενόσω το κοριτσάκι νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχη την Ρούλα Πισπιρίγκου για δολοφονία της Τζωρτζίνας

«Το δικαστήριο κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29/1/2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ Ο Α.ΚΟΥΓΙΑΣ

Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν ζήτησε ελαφρυντικά, ενώ ακολούθως η εισαγγελέας πρότεινε την ποινή των ισοβίων.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», είπε η εισαγγελέας της έδρας.

Oλοκληρώθηκε η δίκη μετά από 14 μήνες

Πρόεδρος: Μετά από 14 μήνες και 99 συνεδριάσεις λύεται η συνεδρίαση. Κα κατηγορουμένη έχετε δικαίωμα να ασκήσετε έφεση.
Κατηγορούμενη: Έχω ασκήσει ήδη
Πρόεδρος: Μια χαρά!

Νωρίτερα η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο αφαιρεί ομόφωνα χρόνο κράτησης 18 μηνών. Επικυρώνει κατάσχεση και διατάσσει δήμευση κατασχεθέντων ομόφωνα. Επιβάλλει ομόφωνα τα νόμιμα έξοδα στην κα κατηγορουμένη.

Εισαγγελέας: Να απορριφθεί το αίτημα για διαβίβαση πρακτικών στην εισαγγελία για ψευδείς καταθέσεις μαρτύρων.
Πρόεδρος: Το δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα τα αιτήματα περί διαβίβασης πρακτικών.

Πηγή: iefimerida.grΙσόβια στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας -Η απόφαση του δικαστηρίου – iefimerida.gr

Η πρωτόδικα καταδικασθείσα άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Ύ

Ροή ειδήσεων

Advertisement