Connect with us

Διεθνή

Συναγερμός στην Ολλανδία – Άνδρας με εκρηκτικά κρατά ομήρους σε μπαρ

Published

on

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ολλανδία, καθώς είναι σε εξέλιξη περιστατικό ομηρίας σε καφέ – μπαρ στο κέντρο της πόλης Έντε.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ένας άνδρας κρατώντας εκκρητικά μπήκε στο κατάστημα εστίασης περίπου στις 5:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (30/3) και έθεσε υπό ομηρεία τους θαμώνες του καταστήματος.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν εκκενωθεί 150 κατοικίες, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.

Επίσης, για λόγους ασφαλείας, ζητήθηκε από τους ανθρώπους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με το RTL, τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης είναι κλειστά, ενώ έχει διακοπεί και η κυκλοφορία του τρένου. Εκπρόσωπος του Δήμου, έκανε γνωστό ότι οι άνθρωποι που έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους θα φιλοξενηθούν σε χώρους του Δημαρχείου.

Η εφημερίδα de Telegraaf, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, γράφει ότι από νωρίς σήμερα το πρωί άνθρωποι κρατούνται όμηροι στο μπαρ Petticoat από έναν άνδρα που φέρει όπλα και εκρηκτικά.

Άλλα ΜΜΕ αναφέρουν ότι στο σημείο έχει σπεύσει διαπραγματευτής, ώστε να εκτονωθεί η επείγουσα κατάσταση.

Οι αρχές επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό κίνητρο. «Ομηρία με πολλά άτομα βρίσκεται σε εξέλιξη σε κτίριο στο κέντρο. Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλές ερωτήσεις για τα αίτια. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό κίνητρο», γράφει η αστυνομία της ανατολικής Ολλανδίας σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

 

Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο πόσοι είναι οι όμηροι, τοπικά ΜΜΕ ωστόσο κάνουν λόγο για 4-5 άτομα.

Δημοσιογράφος του NOS μεταδίδει ότι στο σημείο βρίσκεται και ρομπότ, που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών.

 

Το X έχει «πλημμυρίσει» με φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το περιστατικό:

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement