Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εγκαινιάζεται το δεύτερο σπίτι φιλοξενίας για τους ασθενείς με αιματολογικά προβλήματα στο Ακταίο

Published

on

Το Διοικητικό Συμβούλιο του φιλανθρωπικού σωματείου Aurora-Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα εγκαινιάζει το δεύτερο σπίτι φιλοξενίας για τους αιματολογικούς ασθενείς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, την ερχόμενη Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 στις 15:00, στη διεύθυνση Ειρήνης 24, Ακταίου, Ρίο.

Η Aurora είναι φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό την καταπολέμηση των αιματολογικών ασθενειών μέσω της ενίσχυσης των αιματολογικών μονάδων και την υποστήριξη των αιματολογικών ασθενών.

Δουλεύοντας προς αυτόν τον στόχο, η Aurora βασίζει τις ενέργειές της σε τέσσερις πυλώνες:

1) Στέγαση: Η Aurora προσφέρει δωρεάν διαμονή σε ασθενείς με χαμηλό εισόδημα των οποίων η κύρια κατοικία είναι εκτός Αθήνας και Πάτρας, συνδυάζοντας τη φιλοξενία με μια σειρά υπηρεσιών που βοηθούν τους ασθενείς και τις οικογένειες να αντιμετωπίσουν την κρίσιμη περίοδο μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

2) Ψυχολογική υποστήριξη: Η Aurora βοηθά τους ασθενείς και τις οικογένειές τους προσφέροντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες με πείρα στην αντιμετώπιση ατόμων που βιώνουν μια απειλητική για τη ζωή νόσο.

3) Χρηματοδότηση νοσοκομείων: η απόκτηση του πιο προηγμένου εξοπλισμού και νέων θεραπευτικών μεθόδων σε κορυφαία νοσοκομεία είναι ένας βασικός τρόπος υποστήριξης τόσο των ασθενών όσο και του ιατρικού προσωπικού. Η δωρεά εξειδικευμένου εξοπλισμού από την Aurora επέτρεψε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το εμβληματικό νοσοκομείο της Ελλάδας, να λάβει πιστοποίηση για την πρωτοποριακή θεραπεία με κύτταρα CAR-T μια μορφή ανοσοθεραπείας που στοχεύει ειδικά στα καρκινικά κύτταρα.

4) Χρηματοδότηση της έρευνας: Η Aurora χρηματοδοτεί επιστημονικά ερευνητικά έργα και παρέχει επιχορηγήσεις έρευνας που θα επιταχύνουν τις προσπάθειες εξεύρεσης θεραπείας για τη λευχαιμία, το λέμφωμα και άλλες κακοήθεις ασθένειες του αίματος. Το 2020 η Aurora έδωσε την πρώτη της ερευνητική επιχορήγηση για ένα διετές ερευνητικό πρόγραμμα στον Ευαγγελισμό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement