Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πρέπει να επανέλθει άμεσα το τρενάκι»

Published

on

Προβληματισμένος σε σχέση με την επ’ αόριστο διακοπή των δρομολογίων του Οδοντωτού και την κατάσταση στο μέτωπο της περιοχής των καμένων της Δ.Ε. Διακοπτού δηλώνει το μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας τοπικών φορέων και επιχειρήσεων και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού Διακοπτό – Καλάβρυτα Γιάννης Καραπαναγιώτης.

«Εστιάζουμε σ ένα σημείο που ποτέ δεν είχαμε προβλήματα, από το 1,7 χλμ. της γραμμής στο Διακοπτό, έως και τη Στάση στα Νιάματα. Σε αυτή τη διαδρομή το τρεκάκι κυκλοφορεί για πάνω από 120 χρόνια ακόμη και με χιόνι! Δυστυχώς δεν έχουμε χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του τρένου, υπάρχουν κατολισθήσεις από τον Σεπτέμβριο αλλά έχουν καθυστερήσει οι αποκαταστάσεις» αναφέρει ο κ. Καραπαναγιώτης, καταλήγοντας «σε λίγο θα κλείσει ένας χρόνος, διεκδικούμε άμεσα έργα που θα διασφαλίζουν τον Οδοντωτό»

Σε ανακοίνωση του το Εμπορικό και Επιχειρηματικό Δίκτυο Καλαβρύτων “Αζάνες” παρεμβαίνει στο θέμα της αναστολής των δρομολογίων του Οδοντωτού και επισημαίνει ότι συμπληρώνονται «128 χρόνια Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Καλαβρύτων – Διακοπτού» και «ο εμπορικός αγγελιοφόρος της πόλης μας που, σαν τέτοιος ξεκίνησε και ως τουριστική διαδρομή, κινδυνεύει να γίνει παρελθόν».

«Πρόσφατα κινδύνεψαν ζωές από κατολισθήσεις, συχνές κατολισθήσεις και καμία πρόνοια για ουσιαστικές παρεμβάσεις. Άμεσα λοιπόν μέτρα από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Hellenic Train), από την Περιφέρεια από το Κράτος για να γίνει ξανά το τρενάκι μας ασφαλές» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement