Connect with us

Ελλάδα

Πατέρας Αντώνιος: Στο δικαστήριο για την κακοποίηση τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου – Κατηγορείται για ηθική αυτουργία

Published

on

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έφτασε το πρωί της Δευτέρας ο πατέρας Αντώνιος για την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο πατέρας Αντώνιος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε πράξεις επτά πρώην εργαζομένων και συνεργατών του στη δομή. Ο ίδιος το μόνο που είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ήταν «χρόνια πολλά».

Συγκεκριμένα οι επτά κατηγορούνται για βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, απειλή σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή.

 

Ακόμη, ένας παιδαγωγός σε δομή της επαρχίας αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.

Η υπόθεση αυτή αφορά στις καταγγελίες για σωματικές κακοποιήσεις παιδιών με ξυλοδαρμούς στέρηση τροφής, κλπ. ενώ φιλοξενούνταν σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός σε πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έχει ζητήσει την παραπομπή σε δίκη του πατρός Αντωνίου για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στην υπόθεση των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης δύο νέων ηλικίας 19 και 15 ετών

Ειδικότερα, η πρόταση για παραπομπή σε δίκη του πατρός Αντωνίου αφορά στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί στη Δικαιοσύνη για σεξουαλική παρενόχληση με θωπείες και άλλες ασελγείς πράξεις σε βάρος των δυο νέων. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο πατέρας Αντώνιος θα πρέπει να δικαστεί για τα κακουργήματα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement