Connect with us

Ελλάδα

Άγιοι Ανάργυροι: Αύριο η απολογία του δράστη – Σε εξέλιξη οι έρευνες για τις ευθύνες των αστυνομικών

Published

on

Αύριο Πέμπτη (4/4) αναμένεται να απολογηθεί ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με τις έρευνες για τις τυχόν ευθύνες των αστυνομικών που χειρίστηκαν την καταγγελία του θύματος να συνεχίζονται.

Σε βάρος του δράστη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δική του χρήση.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο των αστυνομικών απαντήσεις αναμένεται να δοθούν από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αλλά και την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο αστυνομικό τμήμα με το διερευνώμενο αδίκημα να είναι αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει και το πόρισμα της ΕΔΕ.

Όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου διεξάγεται παράλληλα εισαγγελική και διοικητική έρευνα για τις ευθύνες των αστυνομικών.

 

Χρυσοχοΐδης: Όταν χάνεται μια ζωή, τίποτα δεν είναι καλώς καμωμένο

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ξεκαθάρισε πως το περιστατικό θα διερευνηθεί, γιατί «όταν χάνεται μια ζωή, τίποτα δεν είναι καλώς καμωμένο».

Σχετικά με το ότι προβλέπεται ακόμα και ειδική εκπαίδευση αστυνομικών για να υποδέχονται τέτοια περιστατικά και για το αν μπορούσε να αποφευχθεί το έγκλημα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως, «προέχει να διερευνήσουμε πώς έγινε το περιστατικό.

«Όταν πηγαίνει στην αστυνομία ένα τέτοιο περιστατικό υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθεί ένας αστυνομικός για να διαχειριστεί το περιστατικό, για τα οποία είναι εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί. Άρα λοιπόν θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο εφαρμόστηκαν όλα αυτά».

Ροή ειδήσεων

Advertisement