Connect with us

Ελλάδα

Νέα «μετωπική» Ανδρουλάκη-Κασσελάκη για τις υποκλοπές

Published

on

Προσωρινή ήταν η σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσε αποκλειστικά και μόνον, όπως αποδεικνύεται, την συνεργασία τους στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και όπως ήταν αναμενόμενο – δεδομένων και των δημοσκοπικών ευρημάτων, που τοποθετούν το ΠΑΣΟΚ ξανά στην τρίτη θέση και τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω και με βραχεία «κεφαλή» στη δεύτερη – τα δύο κόμματα επέστρεψαν… δριμύτερα στο «ρινγκ» της αντιπαλότητας.

«Πόλεμος» ανακοινώσεων – Αιχμές, ειρωνίες και βαριές κουβέντες

Αυτή τη φορά, αφορμή για την σύγκρουση και το πινγκ πονγκ αιχμηρών ανακοινώσεων μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου, στάθηκε η απόφαση του ΣτΕ, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη για το κομβικό ζήτημα της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του.

Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή

Σχολιάζοντας την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στη Βουλή, πρωτίστως καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρησης, ωστόσο, έστρεψε τα «πυρά» του και προς την Κουμουνδούρου.

«Είναι και μια απάντηση προς τους συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα προς τον πρόεδρό του, τον κ. Κασσελάκη, που είχε το θράσος να πει ότι δεν έκανα όσα θα έπρεπε νομικά και γι’αυτό είμαι ‘εκβιαζόμενος’», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ.

Για να διαμυνήσει: «Έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω ως ένας πολίτης που σέβεται το κράτος δικαίου, την διάκριση των εξουσιών και δεν θέλει καμία ειδική μεταχείριση όπως έχουν μάθει οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ της πατρίδας μας. Έχω μια άλλη διαδρομή, όσο κι αν προσπαθείτε να τη σπιλώσετε, γιατί αυτό θέλατε να πετύχετε».

Μάλιστα, σημείωσε πως «οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν στόχο να πλήξουν την πολιτική μου διαδρομή και αξιοπρέπεια. Σήμερα οι συκοφάντες γελοιοποιήθηκαν».

Η αιχμηρή απάντηση της Κουμουνδούρου στον Ανδρουλάκη

Δεν άργησε να σηκώσει το «γάντι» ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, με ανακοίνωσή του.

«Την ώρα που όλος ο προοδευτικός κόσμος προτάσσει την ανάγκη μονομέτωπου αγώνα κατά της πολλάκις υπόλογης, αλλά και πανταχόθεν στριμωγμένης Δεξιάς, ο κ. Ανδρουλάκης νιώθει την ανάγκη να προτάξει το μικροπολιτικό του συμφέρον, αποδεικνύοντας ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων. Επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε μάχες για την διαλεύκανση του σκανδάλου και στον πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη που συνεχίζει να αγωνίζεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε η Κουμουνδούρου.

Και στη συνέχεια… έριξε ξανά την «μπηχτή»: «Ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει τώρα την ευκαιρία να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της παρακολούθησής του. Αφού το κάνει, ελπίζουμε να υποβάλει επιτέλους και μήνυση εναντίον εκείνου που διέταξε την παρακολούθησή του. Πλέον δεν θα έχει καμία δικαιολογία…».​

Η αλήθεια και οι… business στο Delaware

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να δίνει ‘νομικές συμβουλές’ στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης πιάστηκε να παραβιάζει τον νόμο για το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, που έφερε το κόμμα που ηγείται», ανταπάντησε η Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να σημειώσει δηκτικά πως «την εποχή του σκανδάλου των υποκλοπών, όταν ο κ. Ανδρουλάκης αγωνιζόταν για την αποκάλυψη της αλήθειας, ο κ. Κασσελάκης ασχολιόταν με τις επιχειρήσεις του στον φορολογικό παράδεισο του Delaware και ήταν υποψήφιος υπουργός του κ. Μητσοτάκη».

«Άραγε, σε ποιους αγώνες του προέδρου του αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ;», σημείωσε χαρακτηριστικά το ΠΑΣΟΚ.

Η… «ουρά» του Μητσοτάκη

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Κουμουνδούρου ανταπάντησε πως «την ίδια ημέρα που ο προοδευτικός κόσμος ζει μια μικρή ‘νίκη’ απέναντι στο παρακράτος της Δεξιάς, το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να στρέφει τα πυρά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, ταυτιζόμενο με τις συκοφαντίες και τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας».

Για να υπογραμμίσει πως «είναι πλέον ηλίου φαεινότερον πως ο κύριος Ανδρουλάκης και το κομματικό επιτελείο του έχουν αποφασίσει πως το να γίνουν η ‘ουρά’ της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μονόδρομος. Ας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν».​

Ροή ειδήσεων

Advertisement