Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νεαρές γυναίκες από την Πάτρα έζησαν τον εφιάλτη: Θα με σκότωνε – Γλίτωσα από θαύμα! Γυναίκα επιχειρηματία, σύντροφος “νταή” κλπ – ΒΙΝΤΕΟ

Published

on

Με ένα αναλυτικό ρεπορτάζ, η «Γνώμη» κατέγραψε χθες τις περιπτώσεις γυναικοκτονιών που συγκλόνισαν την Πάτρα. Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις επιθέσεων στις οποίες οι γυναίκες έφθασαν… στο παρά ένα από το να χάσουν την ζωή τους ή να χτυπηθούν βάναυσα! Καθημερινά στο «100» στην Αμεση Δράση Πατρών, γίνονται τουλάχιστον 3 τηλεφωνήματα για να καταγγελθεί περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις επικοινωνούν τα ίδια τα θύματα, ενώ σε κάποιες… γείτονες! «Είναι έξω από το σπίτι μου θα με σκοτώσει», «|με χτύπησε και με έβρισε», «δεν υπολόγισε ούτε το παιδί μου», «τα έκανε λίμπα» είναι οι πιο συνηθισμένες φράσεις που ακούει ο Αστυνομικός. Στην περίπτωση του «100» της Πάτρας δεν υπάρχει… «καθυστέρηση» ή οποιαδήποτε άλλη «κωλυσιεργία» στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Οι έμπειροι αστυνομικοί του Κέντρου της Αμεσης Δράσης, σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζουν να συνομιλούν με το θύμα, ενώ ήδη… έχουν στείλει τους ταχύτατους ΔΙΑΣ στο σημείο. Στην Πάτρα τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν καταγραφεί πάνω από 300 επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας, ως τα σοβαρότερα, ενώ οι καταγγελίες είναι εκατοντάδες! Πέντε όμως από αυτά απασχόλησαν έντονα την τοπική ΕΛ.ΑΣ. ενώ σε όλα είχαμε μηνύσεις και σε δύο φυλακίσεις!

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

Σε σπίτι της οδού Ναυαρίνου στην Πάτρα διαμένει μία γυναίκα με τα παιδιά της. Εχει πέσει πάμπολλες φορές θύμα του «νταή» εν διαστάσει συζύγου ο οποίος στην κυριολεξία… την έχει κάνει «τόπι στο ξύλο». Σε ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια, κατάφερε να σπάσει την πόρτα του διαμερίσματός της, ενώ εκείνη έλειπε, της έσπασε πολλά από τα είδη του σπιτιού, ενώ όταν εκείνη επέστρεψε, την ξυλοφόρτωσε! Η γυναίκα του έκανε μήνυση, συνελήφθη, πέρασε από αυτόφωρο… αφέθηκε ελεύθερος. Λίγες εβδομάδες μετά επανέλαβε το επεισόδιο! Και αυτή τη φορά με πολύ ξύλο, ύβρεις και σπασίματα. Η γυναίκα ξαναέκανε μήνυση και ο άνδρας… οδηγήθηκε στην φυλακή. Σε όλες τις περιπτώσεις η συγκεκριμένη Πατρινή έλεγε πως… γλίτωσε από θαύμα και πως αν δεν ήταν τα παιδιά της παρόντα… θα την είχε σκοτώσει. Να θυμίσουμε πως ήταν το ίδιο πρόσωπο το οποίο λίγες ημέρες πριν τοι πρώτο σοβαρό συμβάν, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αυτοκίνητό του στα Ταμπάχανα στη μίνι περιμετρική, εμβόλισε το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε η εν διαστάσει σύζυγός του με τον νέο σύντροφό της με αποτέλεσμα να υπάρξει τραυματισμός.

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό κακοποίησης συνέβη πριν μερικούς μήνες με πρωταγωνιστή γιο «επώνυμου» επιχειρηματία των Πατρών, ο οποίος τελευταία μάλιστα πούλησε την επιχείρησή του. Τον κατήγγειλε η πρώην γυναίκα του, την οποία γνώρισε ως φοιτήτρια στην Πάτρα (κατάγεται από νησί) και την παντρεύτηκε. Απέκτησαν ένα παιδί και ξεκίνησε ο εφιάλτης. Η ζήλεια του… προκαλούσε επεισόδια και την είχε χτυπήσει ουκ ολίγες φορές. Μέχρι και τα πεθερικά της παρακαλούσε να τον πείσουν, όμως εκείνος… συνέχιζε. Τι ζευγάρι χώρισε αλλά ο νεαρός άνδρας με την παραμικρή ευκαιρία την κακοποιούσε. Ακόμη και όταν αναγκαστικά πήγαινε στο σπίτι της για να πάρει το παιδί τους στο πλαίσιο της γονικής επικοινωνίας. Τελικά του υπεβλήθησαν πολλές μηνύσεις, εκλήθη στο αρμόδιο γραφείο της αντιμετώπισης ενδοικογενειακής βίας στην Ερμού και πλέον η υπόθεση βρίσκεται στην Δικαιοσύνη.

ΤΗΣ ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η Μαριάννα ήταν μόλις 21 ετών όταν έζησε τον εφιάλτη από τον σύζυγό της. Ειχαν καιρό σχέση, είχαν αποκτήσει ένα παιδί και διέμεναν σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας της στην περιοχή της Αγυιάς. Ένα βράδυ ο νταής σύζυγός της και ενώ εκείνη του είχε ζητήσει να χωρίσουν μια και δεν άντεχε την βία, πήγε στο σπίτι της. Αρχισε να την χτυπά σε όλα τα σημεία του σώματός της, δεν σταματούσε παρά τις φωνές. Η γυναίκα προσπάθησε να τον ηρεμήσει και άρχισε να του μιλά γλυκά, μήπως και τον πείσει να σταματήσει. Παρά τον πόνο που ένιωθε επέλεξε αυτόν τον τρόπο γνωρίζοντας πώς… μπορεί να την σκοτώσει. Τα κατάφερε. Και μόλις τον πήρε ο ύπνος έφυγε από το σπίτι ώστε να βρει καταφύγιο στο σπίτι της μητέρας της, μερικά τετράγωνα πιο κάτω. Όταν όμως ξύπνησε ο νταής κατάλαβε ότι είχε φύγει και πήγε και στο «πατρικό» για να κάνει φασαρία. Δεν του άνοιξαν, έφυγε, πήγε εκ νέου στο σπίτι της πρώην του και έβαλε φωτιά. Εκαψε πολλά από τα είδη ενώ κινδύνευσαν και διπλανά διαμερίσματα. Ο νταής συνελήφθη από αστυνομικούς. Έγινε αυτόφωρη διαδικασία, και καταδικάστηκε σε φυλάκιση. Οδηγήθηκε στις φυλακές.

 

 

 

ΤΗΝ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Η 39χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών από την περιοχή της Πλατείας Ομονοίας ζούσε το καλοκαίρι του 2023 τον εφιάλτη. Επεσε θύμα του πρώην συζύγου της ο οποίος άσκησε βία… μέσα στο σπίτι της! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όταν η γυναίκα του υπέβαλε μήνυση, όπως καταγγέλλει η ίδια  «η Εισαγγελική Αρχή τον άφησε ελεύθερο με προφορική εντολή»! Το ζευγάρι χώρισε την περίοδο του Πάσχα και μάλιστα από κοινού. Όμως φαίνεται πως ο  41χρονος άνδρας δεν το χεωνέψει. Πήγαινε στο σπίτι της 39χρονης για να παραδώσει τα παιδιά και με την παραμικρή αφορμή την χτυπούσε. Της έλεγε μάλιστα να υπογράψει για μείωση διατροφής και όταν εκείνη αρνήθηκε, στην κυριολεξία εισέβαλε μέσα στο σπίτι, τη βούτηξε από τον λαιμό, από τα χέρια και τη χτυπούσε στο πρόσωπο. Υπέβαλε μήνυση για σωματική και λεκτική βία. Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον βρουν, όμως την επόμενη μέρα, επανήλθε και άρχισε να χτυπά τα κουδούνια. Τότε άμεσα ήρθε η Αστυνομία και τον συνέλαβε. Όμως αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή Εισαγγελέα, έστω και αν υπήρχε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία. Χωρίς κανένα περιοριστικό μέτρο. Μέχρι και την μεθεπόμενη μέρα υπέφερε. Της έστελνε συνεχώς απειλητικά μηνύματα. Επαιρνε συνεχώς τηλέφωνο. Ο συγκεκριμένος άνδρας εργάζεται στον χώρο της υγείας.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ

Ένα ακόμη περιστατικό βίας συνέβη σε νεαρή γυναίκα, υπάλληλο super market από την περιοχή της Παραλίας Πατρών. Ο σύντροφός της, μετά από έντονο καβγά, όρμησε πάνω της και την ξυλοφόρτωσε! Η γυναίκα έκανε μήνυση αφού έφερε μώλωπες στο πρόσωπο (ακόμη και στα μάτια), στους μηρούς της και τα χέρια. Ο άνδρας συνελήφθη και ακολουθήθηκε η αυτόφωρος διαδικασία.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement