Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο σχεδιασμός για τα Κέντρα Γειτονιάς – Προτεραιότητα ο Ριγανόκαμπος

Published

on

Κέντρα γειτονιάς θέλει να δημιουργήσει ο δήμος της Πάτρας, διεκδικώντας σχετική χρηματοδότηση και έχοντας προχωρήσει σε έναν σχεδιασμό που όμως ακόμα δεν έχει μπει στην φάση της υλοποίησης του.

Τα κέντρα γειτονιάς αυτά θα είναι δομές που θα βρίσκονται σε συγκεκριμένες περιοχές της Πάτρας όπου ζουν οικογένειες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδας, όπως Ρομά, πρόσφυγες, άστεγοι κτλ.

Ο αρχικός σχεδιασμός του δήμου ήταν να δημιουργήσει πέντε κέντρα και το ένα από αυτά θα βρισκόταν στην περιοχή του Ριγανόκαμπου, πλησίον του καταυλισμού, ενώ τα άλλα λαϊκές περιοχές της Πάτρας όπως για παράδειγμα στα Προσφυγικά, στην Λεύκα, στο Βλατερό κτλ.

Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής για το όλο project ήταν να φτιαχτεί άμεσα η δομή κοντά στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου, με δεδομένες τις ανάγκες που υπάρχουν εκεί και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν δεκάδες παιδιά που μένουν σε παράγκες και τρώγλες.

Μάλιστα για την περίπτωση του Ριγανόκαμπου ο δήμος είχε βρει και ακίνητο για να μισθώσει και να στεγάσει τη δομή. Εκεί οι άνθρωποι του καταυλισμού θα μπορούσαν να κάνουν ένα μπάνιο, να πλένουν τα ρούχα τους και να βρουν ένα ζεστό πιάτο φαγητού, ενώ ταυτόχρονα θα γίνονταν μαθήματα ελληνικών στα παιδιά και δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης.

Όμως όλα αυτά έχουν μείνει στα σχέδια από τη στιγμή που το κράτος δεν έχει εγκρίνει τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις και φυσικά την επιπλέον ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό για να στελεχώσουν τις δομές αυτές.

Ωστόσο, ο δήμος, σύμφωνα με πληροφορίες θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τα χρήματα που απαιτούνται μέσα από κονδύλια ευρωπαϊκών προγραμμάτων και συγκεκριμένα του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement