Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαδικτυακή Σύσκεψη της Άννας Μαστοράκου, με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων 

Published

on

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Άννας Μαστοράκου και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Δ.Ε. πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, ευρεία διαδικτυακή σύσκεψη με σκοπό την ανάπτυξη ενός πλαισίου συνεργασίας για την ταχύτερη και αρτιότερη τοποθέτηση ιατρών στα νοσηλευτικά ιδρύματα, για άσκηση για την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας.

Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος  της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Δ.Ε., ΘεόδωροςΛάμπος και τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ΔημήτρηςΜπάκος, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» ΠαναγιώτηςΔημόπουλος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου ΣπύροςΠολίτης. Επίσης, συμμετείχαν στελέχη των Τμημάτων Προσωπικού των Νοσοκομειακών Μονάδων της Δυτικής Ελλάδας. Στη συνάντηση, τέλος, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, Χρήστος Γιαννικούληςκαι ο Πρόεδρος του Ιατρικού ΣυλλόγουΑμαλιάδας, ΚώσταςΤσαούσης.

Συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν την καλύτερη οργάνωση και επικοινωνία των εμπλεκομένων υπηρεσιών καθώς επίσης την διαχείριση προβλημάτων κατά τη ροή της διαδικασίας τοποθέτησης των ιατρών προς ειδίκευση.

Οι προτάσεις που καταγράφηκαν μεταξύ άλλων, αφορούν,

  • Στη μείωση του χρόνου τοποθέτησης των ιατρών προς ειδίκευση στα νοσοκομεία με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο προς την Περιφέρεια.
  • Στη λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας πανελλαδικής εμβέλειας που θα διευκολύνει τη διασύνδεση των εμπλεκομένων υπηρεσιών για την ταχύτερη και αρτιότερη τοποθέτηση ιατρών προς ειδίκευση.
  • Στη υιοθέτησημεθόδων εθελοντικού rotation στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας των ειδικευόμενων ιατρών στις νοσοκομειακές μονάδες της επαρχίας.
  • Στην έγκριση της αναπροσαρμογής του χρόνου εκπαίδευσης των ιατρών ανά ειδικότητα στα νοσοκομεία που φέρουν τις αντίστοιχες προδιαγραφές.
  • Στην έγκαιρη ενημέρωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Δ.Ε. από τα νοσοκομεία, για την προβλεπόμενη ανακήρυξη κενής θέσης με στόχο την επίσπευση της απαιτούμενης διαδικασίας.
  • Στον έλεγχο των πιστοποιητικών εγγραφής στους οικείους ιατρικούς συλλόγους των ειδικευόμενων ιατρών από τις υπηρεσίες των νοσοκομειακών μονάδων.
  • Στον έλεγχο των συνολικών θέσεων των ειδικευόμενων και εξειδικευόμενων ιατρών, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για την αρτιότερη αποτύπωση των κενών θέσεων στα νοσοκομεία.
  • Στον καθορισμό αναλυτικού προγράμματος εκπαίδευσης ανά νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τις χρήσιμες τοποθετήσεις τους και δήλωσε:«Ήταν μια εξαιρετικά εποικοδομητική και παραγωγική συνάντηση καθώς αποτυπώσαμε τις δυσλειτουργίες και τα υφιστάμενα προβλήματα και σε πλαίσιο στενής συνεργασίας, επιχειρούμε να συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο κοινής αποδοχής για την εύρυθμη λειτουργία των εμπλεκομένων υπηρεσιών και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων».

Ροή ειδήσεων

Advertisement