Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Κοντά στα επίπεδα των 2 ευρώ/λίτρο η απλή αμόλυβδη

Published

on

Πάνω από τα δύο ευρώ το λίτρο, έφτασε μάλιστα στα 2,049 ευρώ, σε κάποια πρατήρια έφτασε η απλή αμόλυβδη βενζίνη (95 οκτανίων) στην Πάτρα το περασμένο Σάββατο 6 Απριλίου.

Στην πορεία προς το Πάσχα η απλή αμόλυβδη στην Πάτρα «τσίμπησε» 8 λεπτά του ευρώ κατά την προηγούμενη εβδομάδα, από 1,949 ευρώ το λίτρο μέση τιμή τη Δευτέρα 1-4-2024, στα 1,957 η μέση τιμή το περασμένο Σάββατο.

Όπως είναι γνωστό, έχουμε πλέον μια άνοδο της τάξης του 20% από την αρχή του χρόνου, στην τιμή του πετρελαίου brent η οποία μάλιστα τις προηγούμενες ημέρες κατέγραψε υψηλό 6μήνου στα 91,89 δολάρια το βαρέλι. Η τελευταία φορά που βρέθηκε σε αυτά τα επίπεδα ήταν το περασμένο Οκτώβριο λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ… Σύμφωνα με τους αναλυτές δεν αποκλείεται να δούμε την τιμή του πετρελαίου ακόμη υψηλότερα στα επίπεδα των 95 δολαρίων το βαρέλι, εν μέσω γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων αλλά και ανησυχιών για το κομμάτι της προσφοράς.

Η άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου φέρνει αύξηση στις τιμές των καυσίμων στα πρατήρια.

Συνολικά στη χώρα, βάση τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση τιμή της αμόλυβδης πανελλαδικά να βρίσκεται στο 1,948 ευρώ το λίτρο αυξημένη κατά 4,8 λεπτά από τις αρχές Μαρτίου. Η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ σε οκτώ νομούς, Κυκλάδες, Ευρυτανία, Λέσβο, Λευκάδα, Ρέθυμνο, Φωκίδα, Κεφαλλονιά, Δωδεκάνησα. Αντίθετα σε χαμηλότερα επίπεδα κατά 2 λεπτά, για το ίδιο διάστημα διαμορφώνεται η τιμή για το diesel κίνησης στα 1,708 ευρώ, έναντι 1,728 ευρώ. Μικρή υποχώρηση, που ουσιαστικά όμως έχει πολύ μικρή ζήτηση λόγω των καιρικών συνθηκών και για το πετρέλαιο θέρμανσης.

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement