Connect with us

Ελλάδα

Προφυλακιστέος ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε

Published

on

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στα Δικαστήρια Πειραιά ο εργολάβος του κτηρίου στο Πασαλιμάνι, τμήμα του οποίου κατέρρευσε στις 16 Απριλίου και τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο 31χρονο αστυνομικό που ήταν εκτός υπηρεσίας και συμμετείχε στις εργασίες.

Ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά, είχαν αφεθεί την Τετάρτη, οι 8 εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί από την αστυνομία για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, μετά την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στο Πασαλιμάνι, όπου έχασε τη ζωή του ένας 31χρονος αστυνομικός.

Ελεύθεροι οι 8 εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί

Ο εργολάβος των οικοδομικών εργασιών, κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Οι έρευνες

Οι έρευνες των Αρχών για τα αίτια της κατάρρευσης συνεχίζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες να πραγματοποιούν ελέγχους στο χώρο της τραγωδίας.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απολογία του εργολάβου, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς και κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286, που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

 

Με άδεια εργασιών μικρής κλίμακας

Το τραγικό αυτό γεγονός έφερε στο φως και ένα τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στις Υπηρεσίες Δόμησης των δήμων της χώρας, καθώς για λόγους αποσυμφόρησης κάποιες υπηρεσίες παρέχονται μόνο ηλεκτρονικά, χωρίς έλεγχο από τους αρμόδιους μηχανικούς.

Έτσι, οι υπεύθυνοι εργολάβοι και μηχανικοί αιτούνται τις άδειες μικρής κλίμακας, οι οποίες εγκρίνονται -σχεδόν αυτόματα- από το σύστημα, χωρίς ωστόσο οι εργασίες αυτές να εποπτεύονται από μηχανικό.

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement