Connect with us

Εκπαίδευση

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα – Πότε κλείνουν για τις Ευρωεκλογές 2024

Published

on

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη των διακοπών του Πάσχα , καθώς την προσεχή Παρασκευή (26 Απριλίου 2024) θα είναι η τελευταία ημέρα μαθήματος για μαθητές, δασκάλους και καθηγητές.

Το Πάσχα φέτος πέφτει στις 5 Μαΐου, συνεπώς, εκτός από την Μεγάλη Εβδομάδα, οι μαθητές θα έχουν μπροστά τους επιπλέον μια εβδομάδα για να ξεκουραστούν, ενώ αναμένεται να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες στις 13 Μαΐου.

 

Δεδομένου, επίσης, ότι στις 9 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές 2024, τα σχολεία που χρησιμοποιούνται ως εκλογικά κέντρα, θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 καθώς και την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024.

 

Έτσι, αναφορικά με το πρόγραμμα των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρόκειται να υπάρξουν ορισμένες τροποποιήσεις, ενόψει των εξετάσεων και των Ευρωεκλογών.

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλείνουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και την τελευταία ημέρα συνηθίζεται να πραγματοποιείται μια μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Πέρυσι, τα μαθήματα στα Γυμνάσια ολοκληρώθηκαν στις 30 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ολοκληρώθηκαν στις 15 Ιουνίου.

Ωστόσο, φέτος έχουμε την ενδιάμεση διαδικασία για τις Ευρωεκλογές.

Έτσι, για τα Γυμνάσια, στα οποία διεξάγονται εξετάσεις από 1 έως και 15 Ιουνίου, απομένουν μόνο πέντε διαθέσιμες μέρες για επτά μαθήματα εκ των οποίων τα δύο κλαδικά (διπλά μαθήματα, Αρχαία γλώσσα συν Αρχαία μετάφραση και γλώσσα συν λογοτεχνία).

Επομένως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει την λήξη μαθημάτων για φέτος νωρίτερα από τις 30 Μαΐου, ώστε αντίστοιχα να ξεκινήσουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις νωρίτερα από την 1η Ιουνίου.

Αν τηρηθεί το περσινό πρόγραμμα και τα Γυμνάσια- Λύκεια θα κλείσουν την Παρασκευή 17 Μαϊου, τότε μετά τις διακοπές του Πάσχα απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα μαθημάτων, καθώς την τελευταία μέρα δίνεται στους μαθητές το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις πρόκειται να ξεκινήσουν την Πέμπτη 30 Μαϊου 2024 για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων να διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά. Την Παρασκευή 31 Μαϊου 2024 ξεκινούν, με την σειρά τους, και οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων με την Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement