Connect with us

Ελλάδα

«Βούλιαξαν» τζίροι στις εκπτώσεις

Published

on

Βουτιά πωλήσεων στο λιανεμπόριο τον Φεβρουάριο δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ με βασικές κατηγορίες όπως τα πολυκαστήματα, τα τρόφιμα-ποτά-καπνός, τα βιβλία – χαρτικά, αλλά και τα καύσιμα – λιπαντικά , να πρωταγωνιστούν στην πτώση.

Είχε προηγηθεί κατά τον μήνα Ιανουάριο αύξηση των πωλήσεων λόγω των γιορτών αλλά και της έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων. Η πτώση του μηνός Φεβρουαρίου επιβεβαιώνει την αδυναμία των εμπόρων, παρά τις συνεχιζόμενες μέσα στο μήνα χειμερινές εκπτώσεις, να συγκρατήσουν τους τζίρους τους λόγω της ακρίβεια.
Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΣΤΑΤ προχθές Μ. Τρίτη, ο γενικός δείκτης όγκου πωλήσεων στο λιανεμπόριο παρουσίασε πτώση 9,8% συγκριτικά με τον Ιανουάριο . Ο γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών (σε σταθερές τιμές) τον ίδιο μήνα μειώθηκε 3,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.
Υπενθυμίζεται ότι ο τζίρος των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου στη Δυτική Ελλάδα τον Ιανουάριο είχε αυξηθεί σε ποσοστό 10,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.
-Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, ητο ωράριο θα είναι συνεχές 12ωρο, 9 το πρωί, 9 το βράδυ, στα εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement