Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Aγανάκτηση στην Άνω Πόλη-Τα συνεργεία  για τα έργα ανάπλασης έχουν να δουλέψουν από την Παρασκευή της Αποκριάς

Published

on

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΦΛΑΜΗ

|Έντονες οι διαμαρτυρίες των περιοίκων στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου οι οποίοι επισημαίνουν ότι τα έργα ανάπλασης της Άνω Πόλης, είτε είναι στάσιμα, είτε προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οδός Φρουρίου η οποία είναι εργοτάξιο εδώ και δύο χρόνια. Μέχρι και ατύχημα με γυμνό καλώδιο υψηλής τάσης σημειώθηκε αλλά όπως αποδεικνύεται δεν ίδρωσε το αυτί κανενός, με τους κατοίκους στη μέση και τη μία υπηρεσία να ρίχνει τις ευθύνες στην άλλη.

Στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου ίδια κατάσταση. Μάλιστα όπως λένε οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή δεν έχουν επίσημη ενημέρωση από κανέναν, ενώ η τελευταία ημέρα κατά την οποία εργάστηκαν εντατικά τα συνεργεία ήταν η Παρασκευή πριν από το διήμερο της Αποκριάς.

Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία όλα τα υλικά είναι διάσπαρτα, τα πλέγματα παραμένουν ενώ οι κυβόλιθοι βρίσκονται στο πεζοδρόμιο στοιβαγμένοι από την Παρασκευή 15 Μαρτίου, με κίνδυνο να «μετακινηθούν» σε περίπτωση κακοκαιρίας με ότι αυτό συνεπάγεται για τα διερχόμενα τροχοφόρα.

Ο Δήμος κάνει λόγο για ένα έργο που συνάντησε πολλά προβλήματα (π.χ. Αρχαιολογική Υπηρεσία) αλλά και στο οποίο εμπλέκονται και άλλοι φορείς (π.χ. ΔΕΔΔΗΕ) με αποτέλεσμα οι εργασίες να καθυστερούν. Όμως οι κάτοικοι δηλώνουν πως έχουν πληροφόρηση πως κάποιοι εργολάβοι παραμένουν απλήρωτοι και γι’ αυτό έχουν σταματήσει τις εργασίες.

Ιδιαίτερα σε σημεία που πλέον δεν έχει εμπλοκή η Αρχαιολογική Υπηρεσία, όπως η Πλατεία Αγίου Γεωργίου και η οδός Φρουρίου (παράλληλη του Κάστρου).

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement