Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Nέο θρίλερ στον Άραξο

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα και αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι τρεις αλλοδαποί που φωτογράφιζαν τις εγκαταστάσεις της 116 Π.Μ.

Published

on

Nέο θρίλερ με υπόθεση φωτογραφικών λήψεων από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της περιοχής, εκτυλίχτηκε χθες το απόγευμα στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ», έξω από τις εγκαταστάσεις της 116 Π.Μ. του Αράξου, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν εγκαταστάσεις του στρατοπέδου.

Οι τρεις οδηγήθηκαν από κλιμάκιο της ΕΥΠ, στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαϊας όπου και αφέθηκαν ελέυθεροι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις αλλοδαποί, προέβαλαν τον ισχυρισμό ότι κάνουν φωτογραφήσεις από χόμπι, σε διάφορες εγκαταστάσεις και δεν έχουν άλλα κίνητρα.

Οπως είχε αποκαλύψει η «Γ» την περασμένη Δευτέρα, ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και στην Ανδραβίδα, όπου οι αρχές ασφαλείας  είχαν διαπιστώσει «ύποπτες» κινήσεις αυτοκινήτου έξω από τις εγκαταστάσεις της 117 Π.Μ., με δυο επιβαίνοντες, οι οποίοι και αυτοί  έκαναν φωτογραφικές λήψεις.

Από τον έλεγχο των στοιχείων, που έγινε από τις αρμόδιες αρχές, διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί προ ημερών και στις αεροπορικές εγκαταστάσεις της Ελευσίνας, γεγονός που πολλαπλασίασε τα ερωτηματικά.

Τελικά το «μυστήριο» λύθηκε. Στο «ύποπτο» αυτοκίνητο, επέβαιναν δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Ιταλίας, οι οποίοι μάλιστα είχαν και σχετική άδεια για λήψη φωτογραφιών, στους εσωτερικούς (όμως) χώρους των εγκαταστάσεων και όχι εξωτερικά…

Το δεύτερο περιστατικό, σε λίγες ημέρες, στην ευρύτερη περιοχή και μάλιστα σε δυο αεροπορικές μονάδες μείζονος σημασίας, παρά τη μη σύλληψη των «πρωταγωνιστών», προκαλεί ερωτηματικά για τον τρόπο που χειρίζονται τα αρμόδια υπουργεία ανάλογες καταστάσεις, εγκρίνοντας αιτήματα για λήψεις φωτογραφιών και απεικόνιση των εγκαταστάσεων, σε μια κρίσιμη και ευαίσθητη περίοδο για την εθνική άμυνα της χώρας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement