Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δύσκολη νύχτα στα όρια Αχαΐας-Ηλείας-Μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες σε Πόρτες, Βάλμη και Κοτρώνα

Published

on

Νέος συναγερμός στην πυροσβεστική σήμανε μετά τη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο χωριό Πόρτες στα όρια Αχαΐας-Ηλείας με τη φωτιά να φτάνει πολύ κοντά στο χωριό Βάλμη Ηλείας.

Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Βάλμης και Κοτρώνας μετά από ειδοποίηση του 112.

Πλησιάζει επικίνδυνα στα σπίτια η φωτιά:

 

Κινδυνεύει ο οικισμός Λάττα:

«Το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα. Η κοινότητα Λάττα βρίσκεται σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση και ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, ενώ μηχανήματα έργου της περιφέρειας ανοίγουν αγροτικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες» αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εγκλωβίστηκαν Αστυνομικοί από την μεγάλη πυρκαγιά στις Πόρτες

Οι αστυνομικοί την ώρα που προσπαθούσαν να απομακρύνουν από το σπίτι της μία γυναίκα την κυρά Βασιλική είδαν τις φλόγες να τους έχουν περικυκλώσει.

Αμέσως επέστρεψαν στο σπίτι μαζί με την γυναίκα και έδωσαν το στίγμα τους στους προϊσταμένους τους.

Με άμεσες ενέργειες της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. πήγε ελικόπτερο στην περιοχή και ο πιλότος πραγματοποίησε ρίψεις νερού.

Η φωτιά έσβησε και οι αστυνομικοί μαζί με τη γυναίκα απομακρύνθηκαν από το σημείο με περιπολικό.

Μία ανάσα από τα σπίτι η φωτιά στη Βάλμη

«Η φωτιά βρίσκεται ακριβώς πίσω από το χωριό. Είναι δύσκολη η κατάσταση, έχει αρκετό άνεμο. Ενδέχεται να φτάσει μέσα στο χωριό. Θα εκκενωθεί σε λίγο η περιοχή» δήλωσε ο πρόεδρος του Αγραπιδοχωρίου, Διονύσιος Μπαντούνας.

Η φωτιά λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 43 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπορου, 11 εναέρια.

Η ανησυχία είναι μεγάλη αφού η φωτιά κατευθύνεται προς προς την Πηνεία και έχει πάρα πολύ δυνατούς ανέμους, με τη φωτιά να αλλάζει κατεύθυνση συνεχώς. Πλέον κινδυνεύει και η Απιδούλα Πηνείας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν έχει μπει η φωτιά στον οικισμό Βάλμης, υπάρχει κίνδυνος αλλά κάπως έχει “περιφρουρηθεί” από πυροσβεστικές δυνάμεις. Πλέον μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται 3-4 χλμ από την Βάλμη όπου η φωτιά έχει προχωρήσει και και καίει το δάσος Κοτρώνας.

Οι πυκνοί καπνοί, ήδη είναι ορατοί και από την πόλη του Πύργου, με το έργο των πυροσβεστών να χαρακτηρίζεται σίγουρα ως δύσκολο.

*Ριπές στα 4 μποφόρ, υγρα <30%. Αυτές οι συνθήκες θα διατηρηθούν για τις επόμενες 36 ώρες – σταθερά καταβατικό ΒΒΑ ρεύμα και χαμηλή υγρασία, από το μεσημέρι της Τρίτης στροφή σε ΒΔ.

Βίντεο και εικόνες από το σημείο:

https://www.facebook.com/100002869056897/videos/454673199327550/

 

εικόνα από Αγία Παρασκευή Πηνείας
εικόνα από Οινόη
εικόνα από Κουτσοχέρα

Ροή ειδήσεων

Advertisement