Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άγρυπνοι φρουροί για κρυφά ρεβεγιόν-Επί ποδός η τοπική ΕΛ.ΑΣ. για Πρωτοχρονιά στο σπίτι με 9 άτομα

Published

on

Σαρωτικοί έλεγχοι τόσο την παραμονή όσο και την Πρωτοχρονιά θα κάνει η ΕΛ.ΑΣ, με στόχο την προστασία του κοινωνικού  συνόλου από ανεύθυνες συμπεριφορές πολιτών που συμβάλουν στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Από την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει καταρτιστεί ειδικό σχέδιο δράσης για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς στόχος είναι να μείνουμε στο σπίτι και να τηρηθούν δρακόντεια μέτρα!

Σε ισχύ είναι άλλωστε οι περιορισμοί στις μετακινήσεις από τις 10 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα, ενώ ο αριθμός των ατόμων στο οικογενειακό τραπέζι θα είναι συγκεκριμένος

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην προχθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού απηύθυνε έκκληση στους πολίτες και τόνισε ότι τα μέτρα που θα ισχύουν τις επόμενες μέρες θα είναι τα ίδια με αυτά των Χριστουγέννων.

«Καλή χρονιά με δύναμη και με υγεία για όλους. Με προσήλωση, κάθε μέρα – και την Πρωτοχρονιά – για να μην απωλέσουμε ό,τι πετύχαμε τα Χριστούγεννα, ό,τι καταφέραμε με υπομονή και επιμονή μέχρι σήμερα»,τόνισε.
Τι θα ισχύει
Έτσι τα μέτρα που θα ισχύουν την Πρωτοχρονιά θα είναι τα εξής:

• Και την Πρωτοχρονιά γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν 2 οικογένειες και μέχρι 9 άτομα.
• Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί παραμένει σε ισχύ, χωρίς εξαίρεση, τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
• Για τις μετακινήσεις προς το ρεβεγιόν και για την επιστροφή στο σπίτι, οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν sms στο 13033 με κωδικό “6”.

• Όσον αφορά στους χώρους λατρείας, υπενθυμίζεται ότι ανήμερα την Πρωτοχρονιά επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας παρουσία πιστών, τηρουμένης της αναλογίας του 1 ατόμου ανά 15 τ.μ. με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση. Ο μέγιστος αριθμός παρισταμένων είναι 25 άτομα, ενώ για τους Μητροπολιτικούς Ναούς τα 50 άτομα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή στο χώρο λατρείας.

Στο στόχαστρο ο τζόγος και τα κορωνοπάρτι

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου σε δηλώσεις του στο Star το σχέδιο της Αστυνομίας για τα κρυφά ρεβεγιόν και τους αμετανόητους λάτρεις του τζόγου που θα επιχειρήσουν να τηρήσουν το έθιμο, στην αλλαγή του χρόνου.
Μεγάλος πονοκέφαλος είναι τα πάρτι που κάποιοι θα επιχειρήσουν να διοργανώσουν κρυφά σε βίλες, εξοχικά και ακόμη και σε κλειστές αίθουσες, για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου.
Στο στόχαστρο της Αστυνομίας θα μπουν ακόμα και τα catering καθώς επίσης και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν καλέσματα σε… κρυφά ρεβεγιόν!
Μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων θα βρίσκεται σε κομβικά σημεία και θα περιπολεί το κέντρο αλλά και γειτονιές ώστε να μην παραβασιαστούν τα αυστηρά μέτρα προστασίας από την πανδημία που το 2020 είχε τρομερή επίδραση στις ζωές μας.

110 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ
Καθημερινά οι έλεγχοι είναι εντατικοί και στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Προχθές βεβαιώθηκαν 83 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ και 27 για μη χρήση μάσκας κ.λπ.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Επίσης, να σημειωθεί ότι στη Δυτική Ελλάδα, σημειώθηκε μια σύλληψη και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφέ – παντοπωλείου καθώς και σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνη καφετέριας στο Αγρίνιο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement