Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί στον “Αγ. Ανδρέα”(ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Published

on

Επιπλέον 600 εμβόλια κατά του κορωνοϊού παρέλαβε χθες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ 200 εμβόλια έφθασαν και στο ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας» στο οποίο ξεκίνησε από σήμερα ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού.

9

ΚΑΙ ΣΤΟΝ «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ»

Εξ άλλου από σήμερα στις 9 το πρωί ξεκίνησε ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού και στο Νοσοκομείο του «Αγ. Ανδρέα», ενώ χθες έγινε και άσκηση προσομοίωσης. Όλα είναι έτοιμα για τον εμβολιασμό του προσωπικού, ο οποίος θα γίνεται σταδιακά κι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, Ηλία Θεοδωρόπουλου, εμβολιασμόςξεκίνησε συμβολικά με μια νοσηλεύτρια και έναν γιατρό και θα ακολουθήσουν όσοι έχουν υπογράψει το έντυπο συναίνεσης, θεωρώντας ότι το εμβόλιο είναι η μοναδική ασπίδα στην πανδημία.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Από σήμερα ξεκινούν  εμβολιασμοί κατά του κοροναϊού σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων και κέντρα αποκατάστασης, οι οποίοι θα διενεργηθούν από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, αναμένεται να εμβολιαστεί και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηατά.

Ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί έως τις 20 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι σε υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ και ιδιωτικών κλινικών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί 85.000 ηλικιωμένοι πολίτες, με την αρχή της δεύτερης φάσης να γίνεται με όσους είναι άνω των 85 ετών.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μαζικών εμβολιασμών δεν μπορεί να υπολογιστεί από τώρα, καθώς είναι εξαρτώμενο από τις παραδόσεις των εμβολίων από τις παραγωγούς εταιρίες.

Ο στόχος, βέβαια, της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19 ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού.

Ροή ειδήσεων

Advertisement