Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μιλά αποκλειστικά στη «Γ» από τη Βιέννη ο Πατρινός Γιώργος Δουραμάνης: «Παραλίγο να ήμουν… εκεί»

Published

on

«…Ήμουν τυχερός, ακύρωσα στο παρά ένα το ραντεβού με τους φίλους μου στο σημείο που έγινε η τρομοκρατική επίθεση…».

Συγκλονισμένος από τα όσα τραγικά συνέβησαν προχθές το βράδυ στην καρδιά της Βιέννης, δηλώνει ο Πατρινός Γιώργος Δουραμάνης, μιλώντας αποκλειστικά στη «Γ».

Ούτε ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει πώς γλίτωσε από τον εφιάλτη που συγκλόνισε την Αυστρία, καθώς το σημείο της επίθεσης ήταν ο χώρος που είχε δώσει ραντεβού με τους φίλους του, σε μια καθιερωμένη βραδιά μπιλιάρδου.

«Αποφάσισα να ακυρώσω το προγραμματισμένο ραντεβού με τον κουμπάρο και έναν φίλο μας, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή γιατί ήμουν κουρασμένος από την δουλειά μου.

Αυτό τελικά αποδείχθηκε σωτήριο για όλους μας. Θα μπορούσαμε να είμαστε και εμείς θύματα ή τραυματίες.

Είναι εφιαλτικό… Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που συνέβη…» επισημαίνει στη «Γ» ο κ.Δουραμάνης, ο οποίος ζει εδώ και 30 χρόνια στη Βιέννη μαζί με τη σύζυγό του.

Και προσθέτει: «Δεν πίστευα ποτέ ότι στη Βιέννη που έχει τηρήσει ουδέτερη στάση και δεν έχει καμία στρατιωτική ανάμειξη, θα γινόταν κάτι τέτοιο…

Να δεχθούμε τρομοκρατική επίθεση με οπλισμένους δράστες με αυτόματα όπλα σε ένα πολυσύχναστο σημείο που όλοι επιλέγουν και μια μέρα πριν από το lockdown λόγω του κορωνοϊού.

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Η κυβέρνηση καλεί να μένουμε στα σπίτια μας.

Εγώ και η σύζυγός μου πήγαμε για τελευταία ημέρα στην δουλειά για να τακτοποιήσουμε τις τελευταίες υποχρεώσεις.

Η αγωνία είναι μεγάλη όσο ακόμα δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες και ελπίζω σύντομα να τους βρει η Αστυνομία. Υπάρχει παντού ένα αίσθημα τρόμου. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που ζούμε σε αυτήν την χώρα, είμαστε όλοι αναστατωμένοι».

Ο Γιώργος Δουραμάνης εργάζεται σε υπηρεσία του Δήμου Βιέννης και η σύζυγός του σε ιατρείο και για πρώτη φορά όπως μας είπε, βίωσαν αυτό το αίσθημα του τρόμου και της ανασφάλειας μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι τους…

Στο άκουσμα της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης οι συγγενείς τους στην Πάτρα έζησαν ώρες αγωνίας.

Επικοινώνησαν άμεσα μαζί του και τους καθησύχασε πως είναι καλά και πως ευτυχώς δεν ήταν σε εκείνο το σημείο προχθές το βράδυ, παρά τον αρχικό προγραμματισμό…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement