Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τριπλασιασμός «θετικών» στην Αχαΐα!

Δυτική Ελλάδα: Μόνο είκοσι μέρες κράτησε η «νηνεμία» στα κρούσματα, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση μέσα στον Ιούλιο

Published

on

 

 

Μόλις 20 μέρες περίπου κράτησε η «νηνεμία των κρουσμάτων» στη Δυτική Ελλάδα, με τα στοιχεία των τελευταίων ημερών να φανερώνουν πως το 4ο κύμα είναι σε εξέλιξη και έρχεται «κατά μέτωπον» επάνω μας και μάλιστα, με ταχύτητα.

Και μπορεί μεν, οι μεγάλες ανησυχίες στην παρούσα φάση να εγείρονται κυρίως για την Ηλεία (η οποία σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα χθες εντάσσεται στις έξι περιοχές της χώρας με τα υψηλότερα ποσοστά θετικότητας), ωστόσο τα στοιχεία των τελευταίων ημερών εγείρουν ανησυχίες και για τους άλλους δύο νομούς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Αχαΐα, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου (δηλαδή από την 1η Ιουλίου μέχρι και χθες) καταγράφονται σχεδόν… τριπλάσιες νέες μολύνσεις σε σύγκριση με το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου! Συγκεκριμένα, στο διάστημα 21-30 Ιουνίου στην Αχαΐα εντοπίστηκαν 62 μόλις κρούσματα, ενώ στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου εντοπίστηκαν 178!

Ίδια εικόνα και στην Αιτωλοακαρνανία, όπου από τα 29 κρούσματα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, φτάσαμε στα 88 κρούσματα εντός Ιουλίου. Και φυσικά, στην χειρότερη κατάσταση όλων δείχνει να είναι η Ηλεία στην παρούσα φάση, αφού τα μόλις 10 κρούσματα του τελευταίου δεκαημέρου του Ιουνίου… μετατράπηκαν σε 198 μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, δηλαδή περίπου είκοσι φορές πάνω!

ΑΘΩΡΑΚΙΣΤΟ ΤΟ 60-70% ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στην Αχαΐα έχουν γίνει 112.707 πλήρεις εμβολιασμοί, δηλαδή θεωρητικά «θωρακισμένο» είναι μόνο το 38% του πληθυσμού, στην Αιτωλοακαρνανία 64.516 πλήρεις εμβολιασμοί που αντιστοιχούν στο 31% του πληθυσμού και στην Ηλεία, 50.533 πλήρεις εμβολιασμοί που αντιστοιχούν στο 32% του πληθυσμού. Με άλλα λόγια, ένα ποσοστό της τάξης του 60% περίπου στην Αχαία και του 70% στους άλλους δύο νομούς, παραμένει αθωράκιστο έναντι του ιού και της μετάλλαξης Δέλτα που όπως λένε οι ειδικοί, είναι θέμα να επικρατήσει στη χώρα.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Πάντως, διαπιστώνεται και στην περιοχή, ότι η αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με τις συνεχείς εκκλήσεις των επιστημόνων και των τοπικών φορέων, αποδίδουν. Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μία ανάκαμψη των εμβολιαστικών ρυθμών, σχεδόν σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement