Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναχώρησε για την αιωνιότητα η Μαρία Χριστοδουλοπούλου – Τακουμάκη

Ένας υπέροχος άνθρωπος, μια δοτική ψυχή

Published

on

Αναχώρησε χθες για την αιωνιότητα, η Μαρία Χριστοδουλοπούλου, το γένος Ιωάννη Τακουμάκη, σε ηλικία 99 ετών.

Υπήρξε μια γυναίκα που ξεχώριζε για την ευγένεια, την αρχοντιά, την δοτικότητα, την καλοσύνη, την ηρεμία και συνάμα τον δυναμισμό της.

Υπήρξε γόνος παλιάς και πολυμελούς οικογένειας του Μπεγουλακίου, από την οποία διδάχτηκε αρχές και αξίες, τις οποίες ακολούθησε σε όλη της τη ζωή.

Παντρεύτηκε τον Έλληνα ομογενή Γεώργιο Χριστοδουλόπουλο, με τον οποίο έζησαν αρκετά χρόνια στην Αμερική, όμως η αγάπη τους για την πατρίδα τούς έκανε να επιστρέψουν στις ρίζες τους. Έζησαν στην γειτονιά της Αγίας Βαρβάρας Πατρών μια όμορφη ζωή, γεμάτη αγάπη και σεβασμό, ενώ ακολούθησαν πιστά τις χριστιανικές αρχές. Η εκλιπούσα ήταν, άλλωστε, μέλος στο Φιλόπτωχο της Αγίας Βαρβάρας, της ενορίας της, και η προσφορά της ήταν μεγάλη, αλλά αθόρυβη.

Με τον αείμνηστο σύζυγό της μπορεί να μην απέκτησαν δικά τους παιδιά, όμως η Μαρία Χριστοδουλοπούλου είχε πάντα μια μεγάλη αγκαλιά για την οικογένειά της, για όλα τα ανίψια της (ανάμεσά τους και ο αείμνηστος εκδότης της «Γ» Χρήστος Ι. Χριστόπουλος), τα οποία λάτρευε και στάθηκε δίπλα τους σαν πραγματική μάνα. Τους έδωσε απλόχερα την αγάπη της, τα είχε πάντα στην έγνοια της, τα νουθετούσε με τις συμβουλές της και με το παράδειγμά της, και αυτά της το ανταπέδωσαν σε απόλυτο βαθμό. Δεν την άφησαν ποτέ μόνη, μέχρι το τέλος της ζωής της…

Σήμερα, στις 5 μ.μ. θα την αποχαιρετήσουν από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Πατρών και στη συνέχεια θα τη συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία, στο Κοιμητήριο Αγίας Παρασκευής Μιντιλογλίου με την ψυχή της να «ταξιδεύει» ψηλά…

Ροή ειδήσεων

Advertisement