Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην Αθήνα οι σταφιδοπαραγωγοί

Published

on

 

Mέχρι 50 λεπτά αγοράζουν την κορινθιακή σταφίδα οι έμποροι γεγονός που προκαλεί την αγανάκτηση των σταφιδοπαραγωγών από Αχαία και Ηλεία οι οποίοι ετοιμαζόνται να κατέβουν στην Πλατεία Βάθης (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

Ο Μίλτος Σταυρόπουλος, γενικός διευθυντής στην Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών

(ΠΕΣ), ανέφερε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα το ΥπΑΑΤ πραγματοποίησε συνάντηση για την σταφίδα και κάλεσε αυτούς που διαφωνούν με την απόσυρση των αποθεμάτων». «Το πρόβλημα δεν είναι πολιτικό αλλά αφορά 20.000 οικογένειες αγροτών. Υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα στους σταφιδοπαραγωγούς. Αυτές οι τιμές που δίνει η αγορά δεν καλύπτουν το κόστος καλλιέργειας» επισημαίνει.

Στο μεταξύ με σκοπό την ενίσχυση του θεσμικού μετώπου για τη διεκδίκηση αγροτικών ζητημάτων, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, συναντήθηκε, στις 13 Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τους Αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή και Αργολίδας, Γιάννη Μαλτέζο. Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι η πίεση για τη σταφίδα θα πρέπει να ενταθεί το επόμενο διάστημα και για την απόσυρση των αποθεμάτων της ΠΕΣ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement