Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρεμιέρα των νέων μέτρων- Τι αλλάζει από σήμερα σε εστίαση, λιανεμπόριο, τράπεζες, εκκλησίες, γήπεδα και κομμωτήρια

Published

on

 

 

 

 

Πρεμιέρα για τα νέα μέτρα ανάσχεσης του τέταρτου κύματος του κορονοϊού, σήμερα Σάββατο.

Το νέο πακέτο μέτρων συνοδεύεται από αυστηρά μέτρα, τα οποία οδηγούν πολλούς στο να μιλούν για «lockdown για ανεμβολίαστους», η άρνηση των οποίων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού έχει οδηγήσει για ακόμα μία φορά το ΕΣΥ στα όριά του.

Οι αλλαγές θα επηρεάσουν την είσοδο σε τράπεζες, εμπορικά κέντρα και χώρους διασκέδασης, ενώ σε συστάσεις για εμβολιασμό και τεστ προχώρησε και η Εκκλησία.

Η καθημερινότητα για τους ανεμβολίαστους αλλάζει και στους χώρους εργασίας.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΕΣΤ

Αναλυτικά, η προσέλευση των ανεμβολίαστων εργαζομένων θα γίνεται μόνο με δύο υποχρεωτικά αρνητικά τεστ σε εβδομαδιαία βάση (rapid test ή τεστ PCR).

Επίσης, προβλέπεται είσοδος με υποχρεωτικό rapid test ή τεστ PCR σε:

-δημόσιες υπηρεσίες,

-τράπεζες,

-μικτούς χώρους διασκέδασης

-ανοιχτούς χώρους διασκέδασης

-εμπορικά κέντρα

Κομμωτήρια

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Η είσοδος στους Ιερούς ναούς για τους πιστούς θα γίνει υποχρεωτικά με τη χρήση μάσκας και προαιρετικά με την επίδειξη rapid test. Πάντως, η Ιερά Σύνοδος απηύθυνε σύσταση για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, εμβολιασμού και διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων για τους ανεμβολίαστους.

Ως προς τον έλεγχο των πιστοποιητικών, η εγκύκλιος εξουσιοδοτεί για την αποστολή αυτή τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και τα Ηγουμενοσυμβούλια (για τα μοναστήρια).

ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ

Ελεύθερη είσοδος για ανεμβολίαστους προβλέπεται μόνο σε:

-χώρους προμήθειας τροφίμων – σούπερ μάρκετ

-φαρμακεία

ΜΕ ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Επιπλέον, υποχρεωτική χρήση μάσκας και αυστηρή τήρηση των αποστάσεων προβλέπεται και για τους εμβολιασμένους οπαδούς ομάδων που παρακολουθούν δια ζώσης αθλητικές διοργανώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση προβλέπεται ποινή για την αθλητική ομάδα, η οποία θα αφορά στην απουσία φιλάθλων σε επόμενους αγώνες.

Οι νέοι περιορισμοί τίθενται σε ισχύ από την πρώτη κιόλας μέρα, ενώ προβλέπονται αυστηροί έλεγχοι σε όλη τη χώρα, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement