Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρεμιέρα των χειρουργείων σήμερα και στο ΠΓΝΠ- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ΕΙΝΑ και φορείς

Published

on

 

Σήμερα έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα των απογευματινών χειρουργείων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Όπως έχει γράψει η «Γ», έχουν διατεθεί δυο αίθουσες χειρουργείων, για αγγειοχειρουργικές και νευροχειρουργικές επεμβάσεις. Επίσης στις 28 Μαρτίου δύο ακόμη αίθουσες θα διατεθούν σε γενικούς χειρούργους και ορθοπεδικούς, για ήδη κανονισμένα χειρουργεία.

Το προσεχές διάστημα στο πρόγραμμα των απογευματινών χειρουργείων θα μπεί και το νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”, δεδομένου ότι ήδη γιατροί του χειρουργικού τομέα έχουν έτοιμες λίστες αναμονής με ασθενείς.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΝΑ

Στο μεταξύ η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας εξέφρασε την αντίθεσή της στην λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων και προχωρά την ημέρα της έναρξης τους σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΠΓΝΠ.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑ, υπάρχουν 8 κενές οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων και ακόμη 24 κενές οργανικές θέσεις από όλες τις χειρουργικές ειδικότητες, παραμένουν τέσσερις χειρουργικές αίθουσες κλειστές από τις δώδεκα και η κυβέρνηση διαφημίζει τη λειτουργία των απογευματινών-επί πληρωμή-χειρουργείων και μάλιστα με το ήδη υπάρχον προσωπικό.

Προσωπικό στο οποίο οφείλονται χιλιάδες ρεπό, κανονικές άδειες ετών, προσωπικό που γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει εργασιακή εξουθένωση και υπερεφημέρευση».

Η ΕΙΝΑ διοργάνωσε το μεσημέρι (2) συγκέντρωση έξω από το ΠΓΝΠ, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, εργατικά σωματεία, φορείς, ο Σύλλογος Συνταξιούχων (ΙΚΑ) ΕΦΚΑ Αχαϊας, o Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ.α.

Ροή ειδήσεων

Advertisement