Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η νέα ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ- Ενωτικά μηνύματα από τα τοπικά στελέχη

Η πρώτη σύσκεψη χθες υπό το Ν. Ανδρουλάκη, συνεδριάζει σήμερα (16:00) η ΚΟ για να εκλέξει επικεφαλής και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο

Published

on

 

Τη νέα ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ και τη στελέχωση του κόμματος, σχεδιάζει πλέον ο νέος πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος πραγματοποίησε χθες την πρώτη σύσκεψη στον 6ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, αποφασίζοντας μεταξύ άλλων να συνεδριάσει σήμερα στις 16:00 το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ώστε να οριστεί ο επικεφαλής της αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Παράλληλα, θα εκλεγεί και νέος γραμματέας της ΚΟ. Πληροφορίες ανέφεραν ως επικρατέστερους για την εκπροσώπηση του προέδρου στη Βουλή τον Κώστα Σκανδαλίδη ή τον Μιχάλη Κατρίνη, αλλά τίποτα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Βούληση επίσης του Ν. Ανδρουλάκη είναι να μεγαλώσει η παράταξη και να αναδειχθεί το έργο των βουλευτών. Υπό αυτό το πρίσμα αναμένεται να κάνει και ανοίγματα σε άλλους χώρους, αξιοποιώντας στελέχη χωρίς αποκλεισμούς.

Το όνομα του Χάρη Καστανίδη συζητείται έντονα για κάποια θέση ορόσημο (γραμματέας ΚΟ ή κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) καθώς και των Ευαγγελίας Λιακούλη (στήριξε Ανδρουλάκη εξαρχής), Χαράς Κεφαλίδου Νάντιας Γιαννακοπούλου (στήριξαν Λοβέρδο), Γ. Μουλκιώτη (από το παπανδρεϊκό μπλοκ).

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσης, στη Χ. Τρικούπη αναβαθμίζεται και ενισχύεται η επικοινωνία. Ο Βαγγέλης Τσόγκας αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου επικοινωνίας και στρατηγικής του νέου προέδρου. Ο Παναγιώτης Βλάχος αναλαμβάνει εκ νέου την γραμματεία επικοινωνίας με αναβαθμισμένο ρόλο, ενώ θα συνδράμουν στην επικοινωνία ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη Βασίλης Πανάγου αλλά και ο Νίκος Βοσδογάνης που είναι διευθυντής στο γραφείο Τύπου και επί πολλά χρόνια συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά.

Επίσης ο Στέφανος Ξεκαλάκης, πρώην γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, ο νέος βουλευτής Απόστολος Πάνας, ο Βασίλης Δρούλιας και άλλα στελέχη που είναι κοντά στον Ν. Ανδρουλάκη αναλαμβάνουν θέσεις-κλειδιά στη Χ. Τρικούπη.

Ισχυρό ρόλο θα παίξει και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, υπεύθυνος οργανωτικού του Ν. Ανδρουλάκη.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ

Η επίσημη παράδοση-παραλαβή έγινε χθες λίγο μετά τις 11:15 το πρωί, όταν έφθασε στα γραφεία του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη, ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και έγινε δεκτός στην είσοδο του κτιρίου από τον Νίκο Σαλαγιάννη, τον γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη και τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ.

Σε σύντομες δηλώσεις του κατά την υποδοχή του στην είσοδο των γραφείων, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «μεγάλη μέρα» για την παράταξη και πρόσθεσε ότι «θα είμαστε όλοι μαζί». Όπως είπε μεταξύ άλλων, «ο τόπος έχει ανάγκη από μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική φωνή. Τα κόμματα πρέπει να δίνουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, όχι να είναι κλειστοί μηχανισμοί. Ξεκινάμε από σήμερα τη δουλειά».

 

Ενωτικά μηνύματα από τα τοπικά στελέχη

 

ΑΠ. KAΤΣΙΦΑΡΑΣ: ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ

«Συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Η εντολή από την πρωτόγνωρη συμμετοχή των μελών και φίλων είναι καθαρή.  Οι νέες κοινωνικές οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες απαιτούν  μια σύγχρονη, δυνατή και ισχυρή προοδευτική παράταξη και την επανασύνδεσή της με την  κοινωνία και τα κοινωνικά κινήματα. Μπροστά μας είναι δρόμος για την επικράτηση των δημοκρατικών και  προοδευτικών ιδεών. Το Αύριο είναι ευθύνη όλων μας».

 

Δ. ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕΛΙΔΑ

Ï ÄçìÞôñçò Êáôóéêüðïõëïò õðïøÞöéïò ôïõ ÐÁÓÏÊ ãéá ôïí äÞìï ôçò ÐÜôñáò . ÁÐÅ ÌÐÅ/ÁÐÅ ÌÐÅ/ÃÉÙÔÁ ÊÏÑÌÐÁÊÇ

«Το ΠΑΣΟΚ γύρισε σελίδα. Οι χιλιάδες φίλοι και μέλη του που προσήλθαν μαζικά στις κάλπες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα το οποίο οφείλει πρωτίστως να εικαστεί από τον νέο ηγέτη της δημοκρατικής μας παράταξης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ένας νέος άνθρωπος, μπορεί να προχωρήσει στο πλαίσιο της ενότητας και της συνεργασίας των στελεχών κεντρικά και τοπικά στην ανασύνταξη της παράταξής μας, ώστε να δώσουμε ξανά προοπτική και ελπίδα και φυσικά να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι που δικαιολογημένα είχαν αποστασιοποιηθεί ή είχαν μετακινηθεί σε άλλα κόμματα. Είμαι βέβαιος ότι το νέο αυτό ξεκίνημα έχει ισχυρές βάσεις και σύντομα η παράταξή μας θα βρει και πάλι τον βηματισμό της, μέσω του οποίου θα δοθεί πνοή για ένα μαζικό κίνημα».

 

Κ. ΣΟΛΩΜΟΥ: ΑΡΩΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ

«Αναμφίβολα οι εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου μας στις 5 και 12 Δεκεμβρίου έστειλαν πολλαπλά μηνύματα με κυρίαρχο αυτό της δυναμικής επανόδου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο νέος πρόεδρος ο Νίκος ο Ανδρουλάκης έχει το χρέος και την ευθύνη μέσα από την αξιοποίηση έμπειρων στελεχών σε συμπόρευση με την νέα γενιά να προχωρήσει με υπευθυνότητα μπροστά, και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολίτων, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας. Έχει μια ισχυρή εντολή και οφείλουμε όλοι να είμαστε ενωμένοι και αρωγοί σε αυτή του την προσπάθεια.

 

 

ΜΑΡ. ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ: «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ»

«Η εκλογή του νέου αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής – ΠαΣοΚ Νίκου Ανδρουλάκη βρίσκει την παράταξή μας ενωμένη και ισχυρή. Η ευθύνη της νέας ηγεσίας, των υποψηφίων αρχηγών και όλων των μελών μας είναι να ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο τον πολιτικό μας λόγο και να απαντήσουμε στις ανάγκες και τα προβλήματα μιας δοκιμαζόμενης κοινωνίας, που την πνίγουν οι συντηρητικές πολιτικές της κυβέρνησης. Από σήμερα εργαζόμαστε για να ξανακάνουμε την παράταξη μεγάλη και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό λαό. Προχωράμε ενωμένοι».

 

Α. ΤΖΟΥΡΑΜΑΝΗΣ: ΑΝΑΝΕΩΣΗ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

«Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου δείχνουν ότι θέλει να τα αλλάξει όλα από

τη βάση μέχρι την κορυφή του κινήματος. Η ενότητα, η ανανέωση και η αξιοκρατία

είναι τα κλειδιά για την επιτυχία. Αν τα καταφέρει σε αυτά τα πεδία, τότε το μέλλον

της παράταξης θα είναι λαμπρό. Είναι στο χέρι του κ. Νίκου Ανδρουλάκη να το πετύχει και να μην διαψεύσει τις προσδοκίες των πολιτών. Αποτελεί καθήκον όλων εμάς που στελεχώνουμε αυτή την παράταξη να σταθούμε δίπλα του σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια.

Όσο με αφορά προσωπικά, δηλώνω ότι θα είμαι στην πρώτη γραμμή για τη σφυρηλάτηση της ενότητας, της ανανέωσης και της αξιοκρατίας που τόσο ανάγκη έχει η παράταξη και ο τόπος μας».

 

Γ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

\

«Η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακή και πάλι συμμετοχή των  πολιτών. Συγχαρητήρια  στον νέο Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη. Του ευχόμαστε καλή δύναμη και αντοχή, ώστε να ανταποκριθεί επάξια στις υψηλές προσδοκίες των ψηφοφόρων , για ενότητα και προοπτική της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

Συγχαρητήρια και στον Γιώργο Παπανδρέου, που συνέβαλε καθοριστικά με τον αγώνα του, στην ενότητα και στην επαναφορά του χώρου μας  στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας .

Συγχαρητήρια σε όλους τους λοιπούς υποψηφίους για το δικό τους αγώνα και την προσφορά τους. Η νέα ηγεσία ιδιαίτερα, αλλά και όλοι μας έχουμε πλέον μόνο μια επιλογή :

Να πετύχουμε, με ενότητα και σοβαρότητα».

 

 

+FOTO PETROPOYLOS

 

AΘ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΧΕΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καταρχάς η εντολή που δόθηκε από  τα μέλη και τους φίλους του κινήματος  με το συντριπτικό ποσοστό του 68%, στον νέο πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη είναι  να ανοίξει μια νέα σελίδα για τη δημοκρατική παράταξη.

Να προχωρήσει δυναμικά στη συγκρότηση ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού σοσιαλδημοκρατικού κινήματος. Να προχωρήσει με ενότητα στην ανανέωση της παράταξης. Όμως το βασικό μήνυμα των εκλογών είναι από να αποκαταστήσει και πάλι το ΠΑΣΟΚ  σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Να αγωνιστεί για την Ελλάδα των ίσων ευκαιριών, της αξιοκρατίας και της εθνικής αξιοπρέπειας».

Ροή ειδήσεων

Advertisement