Connect with us

Events

Τα 40 χρόνια του γιόρτασε με επιτυχία το Κέντρο Γλωσσών ΜΠΟΖΑ

Published

on

ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Με μία επιτυχημένη και συγκινητική εκδήλωση γιόρτασε τα 40 χρόνια του το Κέντρο Γλωσσών ΜΠΟΖΑ την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλάς” της Θεσσαλονίκης.
Έχοντας απευθύνει κάλεσμα πριν από τρεις μήνες σε όλους τους μαθητές που έμαθαν αγγλικά και άλλες γλώσσες, τους γονείς τους, αλλά και τους καθηγητές με τους οποίους συνεργάστηκε, η Φωτεινή Μπόζα, καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας και ιδρύτρια του φροντιστηρίου, καθώς και οι γιοι της, άξιοι συνεχιστές, Αποστόλης και Θωμάς Θάνου, υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια σύντομη ομιλία της κ. Μπόζα, η οποία ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που της έδειξαν ήδη από τα πρώτα βήματα της καριέρας της, το μακρινό 1979, όταν άνοιξε στην καρδιά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης ένα μικρό κέντρο ξένων γλωσσών που μεταμόρφωσε τη γειτονιά γύρω από την οδό Φιλιππουπόλεως σε μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια.
Η ίδια θυμήθηκε διάφορα περιστατικά, αστεία και μη, από την 40χρονη διαδρομή, τα οποία προκάλεσαν γέλιο, αλλά και συγκίνηση και παρακίνησε τους μαθητές της, πολλούς από τους οποίους είχε να δει αρκετά χρόνια, να διηγηθούν και αυτοί τις εμπειρίες τους και να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους.
Ξεχωριστές φυσικά ήταν οι στιγμές, όταν δύο μαθήτριες, καθηγήτριες αγγλικών πια, αναφέρθηκαν στο πόσο η γνωριμία τους με τη Φωτεινή Μπόζα και η αμέριστη βοήθειά της διαμόρφωσαν την προσωπική και επαγγελματική τους πορεία.
Παράλληλα, σε video wall προβάλλονταν βίντεο με στιγμιότυπα από την ώρα των μαθημάτων, των διαλειμμάτων, των εξορμήσεων και των ποικίλων δραστηριοτήτων που πραγματοποίησε το φροντιστήριο όλα αυτά τα χρόνια.
Τέλος, η εκδήλωση μετατράπηκε σε ένα μεγάλο πάρτι, παρέα με καλό κρασί και εκλεκτούς μεζέδες, όταν μια παλιά μαθήτρια με χαρισματική φωνή, η Άννα Συμεωνίδου, πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε αγαπημένες ξένες επιτυχίες με τους παριστάμενους να επιδίδονται σε τρελό χορό μέσα σε μια κεφάτη ατμόσφαιρα.

 

Άποψη από την κατάμεστη αίθουσα του “Μακεδονία Παλάς” με τη Φωτεινή Μπόζα να καλωσορίζει παλιούς και νυν αγαπημένους μαθητές και τις οικογένειές τους

Η ταλαντούχα Άννα Συμεωνίδου τραγούδησε ξένες επιτυχίες μετατρέποντας την εκδήλωση σε ένα μεγάλο πάρτι


Η ιδρύτρια του Κέντρου Γλωσσών, Φωτεινή Μπόζα, με την οικογένειά της, ακλόνητο στήριγμα όλα αυτά τα χρόνια. Από αριστερά, ο σύζυγος Βασίλης Θάνου και οι γιοι, Θωμάς και Αποστόλης, που συνεχίζουν επάξια στον δρόμο που χάραξε η μητέρα τους

Ροή ειδήσεων

Advertisement