Connect with us

Αθλητισμός

Αυγενάκης: «Ελάχιστα ερασιτεχνικά σωματεία πληρούν τα κριτήρια εγγραφής τους στο μητρώο»

Published

on

Όπως ενημέρωσε σε σημερινή (26/10) συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ελάχιστοι ερασιτεχνικοί σύλλογοι καλύπτουν τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.

Αυγενάκης: «Ελάχιστα ερασιτεχνικά σωματεία πληρούν τα κριτήρια εγγραφής τους στο μητρώο»
Το συντριπτικό ποσοστό των ερασιτεχνικών συλλόγων που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων δεν πληρούν τα κριτήρια εγγραφής τους!

Αυτό ανέδειξε σήμερα (26/10) ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μέσω διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που έδωσε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Διαβάστε: Υπολογίζει σε Οτάβιο και άλλους τέσσερις ο Κονσεϊσάο με Ολυμπιακό!
Συγκεκριμένα, μόλις το 5,41% των ερασιτεχνικών σωματείων που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξής τους στο μητρώο και οι αιτήσεις τους έχουν ελεγχθεί καλύπτει προς το παρόν τα κριτήρια εγγραφής!

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Αυγενάκη, συνολικά 5.344 σωματεία άνοιξαν καρτέλα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής. Εξ αυτών κατέθεσαν αίτηση τα 4.918 και ολοκλήρωσαν τη διαδικασία τα 3.617. Από αυτά έχουν ελεγχθεί οι αιτήσεις 2.930 σωματείων στη βάση δύο κριτηρίων, αγωνιστικών και οικονομικών.

Στην πρώτη κατηγορία έχουν ελεγχθεί 2.678 αιτήσεις, εκ των οποίων πληρούν τα κριτήρια 696 σωματεία (25,99%) και ακόμη 120 (4,48%) τα πληρούν σε ορισμένα από τα αθλήματα που καλλιεργούν. Τα υπόλοιπα 1.862 σωματεία (69,53%) δεν πληρούν τα αγωνιστικά κριτήρια.

Στον δεύτερο τομέα -των οικονομικών κριτηρίων δηλαδή- η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη. Για την ακρίβεια, από τις 2.394 αιτήσεις που έχουν ελεγχθεί, πληρούν τα κριτήρια μόλις 291 (12,16%).

Και στα δύο πεδία ελέγχου έχει συμπληρωθεί το τσεκάρισμα σε συνολικά 2.161 σωματεία και ο απολογισμός είναι αποκαρδιωτικός, καθώς τα αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια πληρούν μόλις 117 σωματεία, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,41%…

Ροή ειδήσεων

Advertisement