Connect with us

Οικονομία

Ανοικτά την Κυριακή τα εμπορικά-Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Published

on

Η έναρξη της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου συμπίπτει φέτος με την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, οπότε και τα καταστήματα της Πάτρας προαιρετικά θα είναι ανοικτά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νόμο 4446/2016, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου και θα λήξουν το Σάββατο 14 του μηνός.

Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου υποστηρίζεται ότι «είχε από την αρχή επισημάνει ότι το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων δεν είναι προς όφελος ούτε των επιχειρήσεων, ούτε των καταναλωτών και πλήττει τον θεσμό των εκπτώσεων συνολικά, ενώ η αγορά απορυθμίζεται με τις συνεχείς εκπτώσεις και προσφορές που λειτουργούν προς όφελος των πολυεθνικών αλυσίδων»

Στο διάστημα αυτό, δίνεται από τον νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, από ώρα 11.00 έως ώρα 20.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών υπενθυμίζει ότι είναι αντίθετος σε λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και αγνωνίζεται για να θεσπίσειε τη λειτουργία των καταστημάτων μόνο τις 3 Κυριακές (παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, Κυριακή των Βαΐων) και για τη συνταγματική κατοχύρωση της αργίας των υπόλοιπων Κυριακών.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement