Connect with us

Διεθνή

Αμερικανικές εκλογές 2020: Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν να σταματήσει η καταμέτρηση στο Μίσιγκαν

Published

on

Το προεκλογικό επιτελείο του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέθεσε προσφυγή στις δικαστικές αρχές το Μίσιγκαν ζητώντας να σταματήσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

«Υποβάλλαμε προσφυγή σήμερα στο Ειρηνοδικείο του Μίσιγκαν για να σταματήσει η καταμέτρηση μέχρι να μας παρασχεθεί ουσιαστική πρόσβαση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν επίσης «να ελέγξουν εκείνα τα ψηφοδέλτια που ανοίχτηκαν και καταμετρήθηκαν ενώ εμείς δεν είχαμε ουσιαστική πρόσβαση».

Τα στελέχη του προεκλογικού επιτελείου θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στη Φιλαδέλφεια γύρω στις 22.30 απόψε (ώρα Ελλάδας).

Επανακαταμέτρηση στο Ουισκόνσιν ζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι

Το «παιχνίδι» ανατρέπεται και η εικόνα του Τζο Μπάιντεν ως φαβορί για την προεδρία των ΗΠΑ ενισχύεται μετά τη νίκη του στο Ουισκόνσιν. Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC, με βάση το 100% της ενσωμάτωσης, ο Τζο Μπάιντεν έχει κερδίσει την πολιτεία-κλειδί με 20.697 ψήφους.

«Βρίσκουν ψήφους υπέρ του Μπάιντεν σε όλες τις πολιτείες, στην Πενσιλβάνια, το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν. Τόσο κακό για τη χώρα», το σχόλιο του Τραμπ με το οποίο αμφισβητεί ξανά το αποτέλεσμα της κάλπης και κάνει λόγο για νοθεία.

Το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα ζητήσει αμέσως να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Ουισκόνσιν, μολονότι τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Πολιτεία αυτή δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επισήμως, αφού η καταμέτρηση συνεχίζεται.

«Υπήρξαν αναφορές για παρατυπίες σε πολλές κομητείες του Ουισκόνσιν, οι οποίες εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για την εγκυρότητα του αποτελέσματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας, Μπιλ Στέπιεν, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

www.protothema.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement